Simon Peters: situația criptomonedelor pare că s-a redresat pentru moment

Foto: criptomonede.net
30

În ultimele luni, piața criptomonedelor a înregistrat fluctuații fără precedent, însă situația pare că s-a redresat pentru moment, este părerea lui Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

În opinia sa, Bitcoin cel mai important criptoactiv din lume, și-a menținut prețul peste nivelul de 20.000 de dolari în ultima săptămână, punând capăt scăderilor din săptămânile anterioare. 

Dar, este prea devreme pentru a spune dacă bitcoin s-a stabilizat la nivelul de 20.000 de dolari. Frica s-a mai domolit oarecum pe piețele cripto, dar nu a dispărut complet.

Săptămâna trecută, criptoactivul a început săptămâna tranzacționându-se în jurul valorii de 19.500 de dolari, înainte de a ajunge să se tranzacționeze până la 21.500 de dolari pe platforma eToro.

Croptomoneda Ether a început, de asemenea, săptămâna în jurul valorii de 1.050 dolari, înainte de a se tranzacționa pe creștere pentru a stabiliza în jurul valorii de 1.200 dolari. 

În acest sens, toate piețele cripto sunt foarte sensibile la piețele americane, în special la deciziile de politică monetară ale Fed pentru a combate creșterea inflației. Majorarea ratelor dobânzilor și creșterea randamentelor obligațiunilor au afectat în ultimele luni evaluările acțiunilor americane și, prin extensie, piețele cripto. 

În timpul mărturiei în fața Congresului de săptămâna trecută, Jerome Powell a reiterat angajamentul Fed de a reduce inflația. Citind printre rânduri, acest lucru sugerează că vor urma mai multe creșteri de rate ale dobânzilor. Rămâne de văzut dacă creșterea în continuare a ratelor va fi integrată în prețuri pe piețe sau dacă va continua să afecteze evaluările.

În viitor, riscurile tot mai mari de recesiune, câștigurile slabe și așteptări viitoare ale companiilor ar putea afecta și mai mult prețurile la bursă. Având în vedere corelațiile recente, prețurile criptoactivelor ar putea fi, de asemenea, afectate.

Se lansează Metaverse Standards Forum

În lumea aceasta nouă, un grup de firme importante din domeniul tehnologiei au lansat „Forumul de Standarde  Metaverse”, pentru a asigura respectarea unor standarde riguroase în acest sector în plină dezvoltare. Mișcarea pare a fi o încercare clară de autoreglementare și de stabilire a unor standarde de bază privind calitatea vieții pentru utilizatori, pentru a evita orice fel de reacție negativă și pentru a se asigura că există un anumit tip de interoperabilitate între metaversuri. 

Astfel, noul grup include nume mari, precum Epic Games, Huawei, Ikea, Meta, Microsoft, Nvidia, Sony Interactive Entertainment și Qualcomm. Cu toate acestea este notabil că unii jucători importanți precum Roblox și Niantic lipsesc din grup. 

Concret, această veste are un impact pozitiv asupra criptoactivelor legate de metavers, cum ar fi The Sandbox (SAND) și Decentraland (MANA). Cripto activele sunt poziționate în centrul mișcării metaverse, oferind o bază pentru economiile din metaverse și oferind o utilitate jucătorilor. Dezvoltări precum aceasta, care contribuie la consolidarea bazelor sectorului, ar putea susține prețul. 

Shiba Inu este în creștere

În contextul creşterilor, criptoactivul Shiba Inu (SHIB) atinge noi vârfuri, după ce a crescut cu peste 50% în ultima săptămână. În acest fel, SHIB a reușit, într-o oarecare măsură, să contracareze tendința de pe piețele cripto la scară mai largă în acest moment, prețul său evoluând semnificativ în sus, deși nu a ajuns încă la nivelurile înregistrate anul trecut.  

În acest context, o serie de factori determină creșterea prețului token-ului. O parte din tendința de creștere se datorează investitorilor importanți care au cumpărat token-ul, unul dintre ei achiziționând 150 de miliarde de SHIB dintr-o singură lovitură. 

Dar și natura rețelei conduce la creșterea prețului, mai mult de 62 de miliarde de token-uri fiind „arse” în ultimele zile, ceea ce reduce oferta și susține prețurile. 

Acest lucru ar putea prevesti schimbările care sunt în curs de desfășurare pentru rețeaua Ethereum prin „The Merge”, care urmărește să treacă de la modelul proof-of-work la proof-of-stake – ceea ce ar putea avea un impact similar cu arderea prin blocarea monedelor prin staking. 

Tether lansează un token în GBP

De altfel şi cunoscutul furnizor de stablecoin, Tether, a anunțat că intenționează să lanseze un stablecoin legat de lira sterlină în luna iulie. Firma are deja un token în dolari americani, un token în euro, un token în yuani și a anunțat că intenționează să lanseze și un token în pesos mexicani. 

Cu această mișcare, se subliniază relevanța tot mai mare a stablecoins în sectorul criptografic. Astfel, Stablecoins oferă o lichiditate și o stabilitate importante pe piață, menținând în același timp rampele de acces pentru utilizatorii și investitorii care doresc să treacă cu ușurință de la un criptoactiv la altul. 

În adăugarea unui stablecoin legat de lira sterlină este o veste bună pentru Regatul Unit, în sensul că se poate poziționa ca un jucător de top în această piață. Tether este un jucător bine stabilit în acest spațiu, iar date fiind reglementările iminente privind stablecoins din Marea Britanie ar trebui să fie bine pozitionat pentru schimbările care vor veni.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata