Spania dă 200 de euro pentru cetățenii care încasează venituri mici, inclusiv pentru românii stabiliți acolo

57

Autoritățile din Spania au anunțat ajutoare în valoare de 200 de euro pentru cetățenii care încasează venituri mici, inclusiv pentru românii stabiliți acolo, în vederea atenuării prețurilor uriașe la alimente și facturi. Data limită până la care se poate solicita ajutorul este 30 septembrie.

Scopul ajutorului acordat de către Guvernul spaniol este de a ajuta persoanele care au obținut venituri foarte mici anul trecut. Cei care se încadrează trebuie să solicite ajutorul până pe 30 septembrie.

De altfel, legea a fost aprobată prin decretul 11/2022 din 25 iunie, prin care au fost introduse noi reglementări în vederea măsurilor luate în contextul consecințelor economice și sociale generate de conflictul armat din Ucraina. Ajutorul se adresează persoanelor fizice cu un nivel scăzut de venituri, indiferent dacă sunt salariați, persoane fizice autorizate sau persoane fără loc de muncă.

Care sunt condițiile obligatorii pentru a beneficia de ajutorul social

  • să fii salariat, lucrător independent, sau șomer înregistrat în oficiile de ocupare a forței de muncă din Spania;
  • să nu ai venituri mai mari de 14.000 de euro pe an, tu și familia împreună;
  • să nu ai bunuri cu valoare mai mare de 43.196,4 euro, în afara reședinței obișnuite;

Este important de menționat că nu sunt eligibile la acest ajutor persoanele care primesc deja Venitul Minim Vital sau orice alt tip de pensie.

De asemenea, pot solicita acest ajutor persoanele care în anul 2021 au avut venituri mai mici de 14.000 brut, iar patrimoniul nu a depășit suma de de 43.196,40 euro, excluzând locuința, care începând cu data de 27 iunie 2022 au reședința legală în Spania de cel puțin un an imediat anterior și în mod neîntrerupt, care realizează o activitate în muncă, pe cont propriu sau ca angajat, cotizând la sistemul de Securitate Socială.

De asemenea, sunt eligibile persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă la Biroul de Șomaj, indiferent dacă obțin sau nu șomaj.

Ce presupune ajutorul social de 200 de euro

În contextul legal, în data de 25 iulie, Agenția Fiscală a lansat procedura de solicitare a noii subvenții de 200 de euro, care se referă la persoanelor fizice (salariați, lucrători independenți și șomeri înregistrați ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă) cu un nivel scăzut al veniturilor și al averii.

Aşadar, persoanele interesate trebuie să îndeplinească o serie de cerințe și, în termenul limită, să completeze formularul și să trimită cererea prin intermediul E-Office al Agenției Fiscale. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 30 septembrie 2022!

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata