Toți primarii, indiferent de culoare politică, lucrează în slujba cetățeanului și trebuie să fie o linie roșie pe care niciun politician să nu o treacă niciodată”

43

Marcel Ciolacu, liderul social-democrat a spus că legile din țara noastră sunt date ca să fie respectate, iar acest lucru se va întâmpla în mod categoric.

Mai precis, președintele PSD a spus într-o conferință de presă că toți primarii lucrează în slujba cetățeanului și este necesară „o linie roșie pe care niciun politician să nu o treacă niciodată”.

Astfel, „Felicit toți colegii care au închis județele cu proiectul Anghel Saligny, unde, în calitatea de președinte al Consiliului Județean, și tu și ceilalți colegi ai tăi din Partidul Social Democrat ați avut capacitatea să nu faceți diferențe politice între administrațiile locale.

Toți primarii, indiferent de culoare politică, lucrează în slujba cetățeanului și trebuie să fie o linie roșie pe care niciun politician să nu o treacă niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă.

Se simte o creștere a eficienței guvernamentale

În prezent, președintele PSD a subliniat că se simte o creștere a eficienței guvernamentale.

În afirmaţiile sale, „Mă bucur că este această abordare. Îmi aduc aminte de declarațiile salvatorilor omenirii și a poporului român, cei de la USR care au trecut în PNRR într-o listă, eventuale spitale județene, municipale orășenești, ținând cont că Partidul Social Democrat reprezintă în peste jumătate din administrațiile județene. Au trecut doar 3 proiecte pentru eligibilitatea spitalelor, dar, în schimb, au încălcat legea, trecând vreo 18 fără SF-uri.

De fapt, aici există diferența între Partidul Social Democrat și cei care vremelnic pun câteodată mâna pe putere și dovedesc nu capacitate administrativă, dimpotrivă, dovedesc neputință, orgoliu, indiferență și mă bucur încă o dată că am luat decizia împreună cu colegii mei, să creionăm această nouă coaliție și să ne implicăm într-un moment foarte dificil care trece România în actul de guvernare.

Și mă bucur că se simte o creștere a eficienței guvernamentale și un spirit de echipă în cadru partidului”, a completat președintele PSD.

În contextul socio-financiar, Ciolacu a vorbit și despre declarațiile ministrului Finanțelor, potrivit căruia sistemul public de pensii nu este impozitat până la suma de 2.000 de lei.

În opinia sa, „Mă bucur dacă are această intenție. Știți foarte bine că iarăși am venit când s-au luat măsurile fiscale cu anumite deduceri în funcție de venituri până în 4.500 de lei pentru tineri, în mod deosebit, fiindcă acolo sunt cei mai mulți șomeri statistic, nu numai în România, în întreaga Europă. Mă bucur că domnul ministru al Finanțelor caută soluții pentru cei care au nevoie de aceste soluții într-o perioadă, repet foarte complicată prin care trece și România, trecem cu noi toți și trebuie să găsim momentul de solidaritate și echitate ca să putem depăși aceste momente.

Nu am avut această discuție în interiorul coaliției, dar vom avea. Categoric va fi o nouă abordare. Știm că ultimul pachet a fost introdus odată cu măsurile fiscale, au mai fost produse de duceri pentru școlarizare focusat pe anumite persoane și sunt ferm convins că după rectificarea bugetară, după ce terminăm toate calculele cu toate ministerele, o să încercăm să creionăm alte facilități și alte abordări, atât pentru mediu economic, cât și pentru mediul social”, a conchis Ciolacu.

Indexarea pensiilor va fi categoric făcută

Totodată, legat de indexarea pensiilor, președintele PSD a spus că aceasta va fi realizată în mod categoric.

Aşadar, „Haideți să închidem toate ministerele. Ce vă pot spune cu exactitate: Legile în România sunt date ca să fie respectate, deci indexarea pensiilor categoric va fi făcută. Vom vedea dacă venim cu o majorare a tuturor pensiilor sau mergem în continuare focusați pe cei cu venituri mici și medii”, a conchis Marcel Ciolacu.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro