Venmo, de la PayPal, lansează cumpărarea și vânzarea de cripto

Venmo, serviciul de plată peer-to-peer deținut de PayPal Holdings Inc, a declarat că a început să permită utilizatorilor să cumpere, să dețină și să vândă criptomonede în aplicația sa, un pas care ar putea inspira adoptarea mai generală a clasei de active.

Utilizatorii Venmo vor putea cumpăra Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash pentru doar 1 USD și să publice tranzacții pe feedul aplicației, a spus compania.

Cu peste 70 de milioane de clienți, Venmo este una dintre cele mai populare aplicații de plată din Statele Unite, în special în rândul consumatorilor mai tineri care o folosesc pentru a plăti către prieteni și familie. Anul trecut a procesat aproximativ 159 miliarde de dolari în plăți.

PayPal din California a devenit una dintre cele mai active companii financiare principale în criptomonede.
În octombrie, a început să le permită utilizatorilor să cumpere, să vândă și să dețină criptomonede în portofelele sale digitale și luna trecută a început să le permită clienților să-și cheltuiască monedele virtuale la milioane de comercianți la nivel global.

Aceste lansări au contribuit la alimentarea unui raliu în valute virtuale. Bitcoin a crescut cu aproape 90% de la începutul acestui an, stimulat de interesul firmelor financiare mai mari care au pariat pe adoptarea și utilizarea mai mare a acesteia ca acoperire împotriva inflației.

Citeste si:  Ministerul Finanțelor Publice vrea să reducă înapoierea taxei auto

Lansarea criptografică a lui Venmo coincide, de asemenea, cu o concurență crescută în sectorul de plăți peer-to-peer din SUA.

Rivala Square Inc, aplicația Cash, care a permis achizițiile de criptomonede din 2018, a cunoscut o creștere a utilizatorilor în ultimul an. Alte start-up-uri de tehnologie financiară populare în rândul consumatorilor tineri, cum ar fi brokerul Robinhood, permit și cumpărarea și vânzarea criptomonedelor.
Peste 30% dintre clienții Venmo au achiziționat cripto sau acțiuni, dintre care 20% au început să cumpere în timpul pandemiei, a constatat studiul de comportament al clienților Venmo din 2020.

„Obiectivul nostru este să oferim clienților noștri o platformă ușor de utilizat, care simplifică procesul de cumpărare și vânzare a criptomonedelor și demistifică unele dintre întrebările obișnuite și concepțiile greșite pe care le pot avea consumatorii”, a spus Darrell Esch, vicepreședinte senior și director general Venmo.

Citeste si:  Garantăm continuarea alocării a 2% din Produsul Intern Brut pentru Apărare

Crypto on Venmo este activat prin parteneriatul PayPal cu Paxos Trust Company, un furnizor reglementat de produse și servicii pentru criptomonede.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner