Plantele Henna – Miracolul din natura

Plantele Henna, Indigo, Cassia, Rubarba si multe altele au fost utilizate din timpuri stravechi pentru colorarea si infrumusetarea parului, colorarea pielii, unghiilor si a materialelor textile.

Aceste pulberi vegetale nu provoaca alergii, nu vatama scalpul, parul si radacina acestuia, si pot fi folosite pe termen lung.

Henna veritabila sau Lawsonia inermis este cea care da culoarea roscata iar celelalte pulberi vegetale sunt apelate impropriu ”henna” insa se alatura grupei de produse vegetale pentru vopsirea sau intretinerea parului .

Henna blond este un melanj de patru pulberi vegetale ce reinvie culoarea parului blond, confera reflexii luminoase aurii, ingrijeste si infrumuseteaza podoaba capilara. Se poate folosi pe parul alb, blond, decolorat sau saten deschis.

Pulberea de henna brunet o intrebuintam ca si colorant capilar vegetal ce confera nuante frumoase brune ce inchide la culoare parul blond sau saten.

Henna negru este o intensa pudra vegetala obtinuta din frunzele plantei de indigo.Aceasta confera reflexii negru-albastrui  ca de corb iar combinat cu henna roscat se pot obtine diferite nuante de la saten inchis pana la castaniu si negru cald.

Henna neutru, un minunat produs de ingrijire a parului, non-colorant, ce confera vigoare, stralucire si volum firelor de par si infrumuseteaza podoaba capilara. Contribuie la indepartarea matretii si la echilibrarea secretiei de sebum, curata sclapul si face parul mai usor de pieptanat.

Ultima si cea mai cautata este henna roscat ,un colorant capilar natural care fortifica, confera vigoare si stralucire parului. Este benefic si pentru parul gras. Vopseste parul in nuante frumoase de cupru, aramiu sau castaniu in functie de culoarea originala a parului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata