Românii aproape că nu reciclează. Antreprenorul neaoș Pungescu are o soluție: pungile biodegradabile

Românii reciclează cel mai puțin din Uniunea Europeană. Produce anual 254 kg de deșeuri menajere și pe mai puțin de 10% le reciclează, în vreme ce media UE este de 28%, potrivit celor mai recente date ale organismului Uniunii Europene pentru statistică, Eurostat. „Bravos naţiune! Halal să-ţi fie!”, cum ar spune Conul Leonida.

Pungile, alături de articolele din plastic de unică folosință, sunt cele care agresează cel mai tare mediul, cel puțin jumătate din cantitatea de plastic care există astăzi fiind produsă în ultimii 15 ani, conform unui studiu National Geographic, publicat în iunie 2018. „Dar cum putem să ne lipsim de pungile de plastic când sunt atât de necesare și sunt aproape nelipsite la orice punct de vânzare?”, vă veți întreba. Cum? Aveți puțintică răbdare!

 

O linie „verde” de pungi în România, marca Pungescu

Pungeștii de la https://www.pungi-biodegradabile.com/ au decis să creeze o linie „verde” de sacoșe în România. Să creeze pungi biodegradabile, care se vor descompune în timp, după mai multe utilizări, în materiale naturale (apă, biomasă și bioxid de carbon), fără să devină nocive pentru mediu. În plus, le comercializează la prețul unei pungi de plastic obișnuite. Pungeștii de la Pungescu.ro sunt printre primii producători „reprofilați” de pungi eco-friendly compostabile din materii prime biodegradabile, ajutând cu tot sufletul la protejarea mediului înconjurător de poluarea cu deșeuri. Antreprenorii din România se pot promova pe aceste sacoșe prietenoase cu mediul, asociind brandului lor calitatea de a fi „eco-friendly” iar publicul larg ar putea ajuta mediul cumpărând pungi reciclabile. O soluție care poate schimba, în timp, statisticile deprimante ale UE

 

Este un efort comun pe care să îl facem, fără cale de mijloc. Să fim tranșanți când vine vorba de protejarea mediului, nu precum personajele lui Caragiale, care doreau „ori să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic; ori să nu se revizuiască, dar atunci să se schimbe pe ici pe colo”. Trebuie să ne raliem efortului european și global de a salva mediul, trebuie să mergem înainte, în direcția protejării planetei, cu cuvintele lui Cațavencu în minte: „Un popor care nu merge înainte stă pe loc, ba chiar dă înapoi”.

 

Din 2008, Pungescu.ro este producător de pungi biodegradabile, pe care le comercializează la preț de producător. E vorba de pungi simple sau imprimate, amplu personalizate, însă doar din categoria celor care se conformează legislației în vigoare a Uniunii Europene. Începând cu data de 1 ianuarie 2019, de când au fost stabilite unele legi mult mai dure legate de mediu, Pungescu.ro și-a asumat responsabilitatea de a realiza și de a personaliza strict articole obținute din materii prime reciclabile.

 

Ce înseamnă pungi de plastic reciclabile?

Un produs poate fi denumit reciclabil atunci când el poate fi reintrodus în ciclul de producție, înlocuind o parte din materia primă nouă sau chiar pe toată, din acest proces rezultând un nou produs.

O pungă creată de Pungescu are următorul parcurs de-a lungul ciclului său de existență: se naște din granule de amidon de porumb, care devin ulterior bioplastic. Apoi este convertită într-o folie care, prin tăiere și imprimare, devine mijlocul preferat și cel mai la îndemână de promovare a unei afaceri, respectând toate normele de calitate așteptate, arătând și grija celui care se promovează pentru mediul înconjurător.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata