Acțiuni asiatice s-au ridicat, în timp ce prețurile petrolului și gazelor au crescut după un atac cibernetic

Stocurile au crescut luni, pe fondul speculațiilor că ratele dobânzilor vor rămâne scăzute din cauza presiunii inflaționiste în scădere, în timp ce prețurile petrolului și gazului au crescut după un atac cibernetic asupra unui operator de conducte din SUA, care a deranjat piețele.

Cel mai amplu indice MSCI de acțiuni Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 0,35%, în timp ce contractele futures pe acțiuni în SUA au crescut cu 0,24%.

Acțiunile australiene au atins cel mai mare nivel din mai mult de un an, stimulate de câștigurile minerilor, iar acțiunile din China au crescut cu 0,46%. Acțiunile japoneze au câștigat 0,91%.

Datele privind salariile non-agricole din SUA au arătat vineri că, creșterea locurilor de muncă s-a încetinit în mod neașteptat în aprilie, ceea ce a dus la o creștere a acțiunilor, dar a exercitat o presiune descendentă asupra dolarului și a randamentelor Trezoreriei SUA.
Petrolul și benzina au extins câștigurile după ce un atac cibernetic a oprit un operator de conducte din SUA care asigura aproape jumătate din alimentarea cu combustibil a coastei de est a SUA.

„Cu siguranță împinge calendarul reducerii Fed, probabil până în decembrie, față de așteptările anterioare ale Simpozionului Jackson Hole, de la sfârșitul lunii august”, a scris Chris Weston, șeful cercetării la brokerul Pepperstone din Melbourne, într-un memo.

„O salarizare mai ușoară este bună pentru comerțul cu reflatări; dolarul a scăzut în spectrul valutar. Am văzut, de asemenea, o ofertă solidă la indicii de capitaluri proprii, iar contractele futures sunt în creștere.”

Vineri, Dow Jones Industrial Average și S&P 500 au crescut până la recorduri de închidere, după ce datele dezamăgitoare de pe piața locurilor de muncă din SUA au ușurat îngrijorările cu privire la creșterea prețurilor de consum.
În ultimele săptămâni, unii investitori făcuseră pariuri că o recuperare economică robustă din SUA în urma pandemiei de coronavirus ar obliga Rezerva Federală să crească ratele dobânzii mai devreme decât a subliniat banca centrală.

Cu toate acestea, raportul de salarizare non-agricol slab a provocat o inversare rapidă în unele dintre aceste tranzacții, care au scăzut prin acțiuni, obligațiuni și valute majore.

Accentul se îndreaptă acum către datele privind prețurile de consum din SUA, care vor fi miercuri, ceea ce îi va ajuta pe investitori să stabilească dacă trebuie să își reducă și mai mult așteptările privind inflația.

Cel mai amplu indice MSCI al piețelor bursiere globale a atins un nivel record față de așteptările că ratele scăzute vor continua să stimuleze împrumuturile și creșterea economică.
Indicele dolarului față de un coș de șase valute majore a crescut până la 90.252, dar era încă aproape cel mai slab de la 25 februarie.

Lira sterlină a sărit la cel mai înalt nivel în mai mult de două luni împotriva dolarului, dar îngrijorările legate de independența Scoției ar putea frânge câștigurile sterlinei, au spus comercianții.

Yuanul din China s-a consolidat pentru prima dată după 6,43 per dolar, începând cu 10 februarie.

Randamentul la bancnotele de referință la 10 ani de la Trezorerie s-a stabilit la 1,5983% în Asia luni, după ce a scăzut la un minim de două luni, de 1,4690% vineri.

Țițeiul american a crescut cu 1,17%, până la 65,66 dolari pe baril. Brentul brut a crescut la 1,11%, la 69,04 dolari pe baril, în tranzacționarea din Asia, întrucât întreruperea aprovizionării cu SUA a zguduit piețele de energie.

Benzina a crescut cu 2,07%, până la 2,1710 dolari galonul, aproape de maximul de trei ani.

Casa Albă lucrează strâns cu operatorul de top al conductelor de combustibil din SUA, Colonial Pipeline, pentru a-l ajuta să se recupereze după un atac cibernetic care a forțat compania să închidă principalele conducte de combustibil.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata