Acțiunile asiatice cresc, dolarul se relaxează

Acțiunile asiatice au crescut marți, ridicând îngrijorările cu privire la creșterea infecțiilor regionale cu coronavirus, în timp ce nervozitatea inflației a ajutat la creșterea prețurilor aurului, la maxime de trei luni.
Acțiunile din Europa și Statele Unite păreau să urmeze. Contractele futures FTSE au crescut cu 0,76%, iar contractele futures EuroSTOXX 50 s-au tranzacționat cu 0,68% mai mult, în timp ce contractele futures S&P 500 au crescut cu 0,33%.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 1,56% după o sesiune mixtă de luni, însă încă nu a recuperat pierderile din ultimele câteva săptămâni, pe fondul noilor grupuri de cazuri COVID-19, care determină unele economii să impună noi restricții.

Acțiunile din Taiwan, care înregistrează o creștere a numărului de cazuri, au crescut cu 4,77%, în timp ce parlamentarii au spus că sunt în discuții cu Statele Unite pentru o parte din dozele de vaccin pe care președintele Joe Biden intenționează să le trimită în străinătate. Acest lucru a redus pierderile indicelui în mai până la 8,4%, până acum.

Nikkei din Japonia a crescut cu până la 2,3% la rapoartele de câștiguri solide și la vânătoare de chilipiruri, în timp ce stocurile din Hong Kong au crescut cu 1,3%. Indicele CSI300 blue-chip al Chinei a fost cu 0,08% mai mic.

„Aceasta este o inversare de la retragerea de săptămâna trecută, după numărul mare al inflației”, a declarat Chad Padowitz, director de investiții la Talaria Capital din Melbourne.

„Timpul va spune dacă inflația va fi tranzitorie sau mai omniprezentă, dar cred că acum, când randamentele SUA s-au stabilizat, acest lucru a permis pieței să digere o parte din asta”, a spus el.
„Dar realitatea este că ne-am mutat într-un regim de volatilitate mai ridicat și, din această cauză, ne așteptăm să vedem mișcări zilnice mai mari decât în ​​ultimii ani.”

Aurul spot s-a tranzacționat în jurul valorii de 1.869,06 dolari pe uncie, aproape de un maxim de trei luni și jumătate, după ce Empire State Manufacturing Survey, produs de Fed din New York, a arătat cele mai mari prețuri plătite de la începerea seriei în 2001.

„Investitorii par să considere că ceea ce contează, este că economia SUA se recuperează, mai degrabă decât să se îngrijoreze prea mult de forța precisă a redresării în orice moment anume”, au declarat strategii BofA într-o notă.

Președintele Rezervei Federale din Dallas, Robert Kaplan, și-a reiterat luni opinia că nu se așteaptă ca ratele dobânzilor să crească până anul viitor, ajutând la asigurarea piețelor că Fed nu se va strânge devreme.

Dar piețele așteaptă eliberarea procesului verbal de miercuri, de la reuniunea politică a Rezervei Federale de luna trecută, care ar putea arunca mai multă lumină asupra perspectivelor factorilor de decizie politică cu privire la inflație și la o revenire economică.

În Australia, procesele-verbale ale reuniunii politice a băncii centrale din mai au arătat că salariile ar trebui probabil să se extindă „durabil peste 3%” pentru a genera inflație, subliniind cât timp ratele ar putea rămâne aproape de zero. Creșterea salariilor se ridică în prezent la doar 1,4%.
Punctul de referință al Australiei a crescut cu 0,73%, în timp ce stocurile din Singapore au crescut cu 1,8%, după ce au scăzut cu 4,5% săptămâna trecută, deoarece țara a înăsprit restricțiile Covid-19 ca răspuns la o creștere a numărului de infecții comunitare.

Gama de acțiuni MSCI de pe glob a fost împinsă cu 0,34% mai mare, la 700,83.

Dolarul a scăzut aproape de minime de mai multe luni față de monedele europene, pe măsură ce randamentele Trezoreriei s-au blocat în urma comentariilor lui Kaplan.

Randamentele Trezoreriei SUA s-au tranzacționat cu o treime dintr-un punct de bază mai mari, până la 1,6437%, în timp ce randamentul pe doi ani, care crește odată cu așteptările comercianților cu privire la rate mai ridicate ale fondurilor Fed, a atins 0,1551% comparativ cu o închidere a SUA de 0,153%.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,096%, cu euro cu 0,10% mai mare, la 1,2165 dolari.

Bitcoin a crescut cu 7%, comparând unele dintre pierderile sale abrupte, de vreme ce șeful Tesla, Elon Musk, a spus că va înceta să ia Bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu legate de energia utilizată pentru procesarea tranzacțiilor. Eterul a sărit cu 7,6%.

Prețurile petrolului au crescut, cu țițeiul Brent și țițeiul West Texas Intermediate (WTI), ambele crescând cu aproximativ 0,4% în comerțul asiatic, pe măsura așteptărilor unei cereri mai mari de combustibil, pe măsură ce economiile din SUA și Europa se redeschid.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata