Acțiunile asiatice cresc la câștigurile Chinei, dar îngrijorările tehnologice cântăresc

Acțiunile asiatice au crescut marți, conduse de o deschidere mai puternică a Chinei și de a scăpa de tragerea inițială din pierderile de pe Wall Street, bazate pe tehnologie, în timp ce dolarul a rămas la minimele săptămânii față de alte valute majore.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a câștigat 0,2%, trecând pe un teritoriu pozitiv după ce, cipurile chinezești au crescut cu 0,13%. Coreea de Sud a câștigat 0,4%.

În altă parte, compania japoneză Nikkei a scăzut cu 1,84%, deoarece țara continuă să se lupte cu o reapariție a cazurilor de COVID. Australia a scăzut cu 0,33%.

Hong Kong a scăzut cu 0,11%, deși acțiunile gigantului chinez de livrare a alimentelor Meituan au crescut cu 1,59% după ce compania a declarat că a strâns o sumă imensă de 9,98 miliarde de dolari printr-o vânzare de acțiuni și obligațiuni convertibile.
Anterior, indicii majori de pe Wall Street s-au retras de pe lista recordurilor de succes înregistrate săptămâna trecută, cu o atracție mare de la Tesla Inc.

Citeste si:  In perioada 11 - 17 mai, ajutor financiar şi material de aproape două milioane lei,

Producătorul de mașini electrice a scăzut cu 3,4% după ce un vehicul Tesla a fost implicat într-un accident în Texas.

„În această dimineață, în Asia, pare a fi o continuare a ceea ce am văzut noaptea trecută, unde stocurile de tehnologie au fost lovite în SUA”, a declarat Mick McCarthy, Strateg Markets Chief, CMC Markets.

McCarthy a spus că scăderile din Japonia au fost izbitoare, având în vedere puterea yenului cauzată de scăderea dolarului, care ar fi în mod normal de sprijin pentru acțiunile japoneze, adăugând că a crezut că acest lucru se va schimba într-un fel sau altul mai târziu în cursul zilei.

Nasdaq a fost cel mai mare motor, scăzând cu 0,98%, în timp ce media industrială Dow Jones a scăzut cu 0,36%, iar S&P 500 cu 0,53%.

Cu toate acestea, e-mini futures pentru S&P 500 a crescut cu 0,13%, sugerând că piețele ar putea reveni mai târziu în acea zi.

Citeste si:  Prețurile petrolului urcă pe măsură ce înghețul închide puțurile de petrol din SUA și limitează rafinăriile

Pe piețele valutare, dolarul și-a continuat scăderea recentă, scăzând în continuare de la minimele de șase săptămâni pe care le-a atins luni.

„În opinia noastră, USD poate rămâne greu săptămâna aceasta, deoarece accentul se schimbă de la performanțele economice ale SUA la îmbunătățirea perspectivelor economice globale în sens mai larg”, au scris analiștii de la CBA într-o notă de cercetare.

În comerțul asiatic, dolarul a scăzut cu 0,08% față de yen, în timp ce dolarul australian a câștigat 0,14%, iar euro 0,07% față de dolar.

Randamentul la bancnotele de referință la 10 ani a Trezoreriei a crescut la 1,6029% comparativ cu închiderea sa în SUA de 1,599%.

Prețurile petrolului au continuat să crească. Țițeiul american a crescut cu 0,19% până la 63,50 dolari pe baril, iar țițeiul Brent a crescut la 67,2 dolari pe baril.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner