Acțiunile asiatice scad pe măsură ce îngrijorările legate de virusuri bântuie piețele

Acțiunile asiatice și acțiunile futures din SUA au scăzut miercuri, deoarece îngrijorarea cu privire la reapariția cazurilor de coronavirus în unele țări pune la îndoială puterea creșterii globale și cererea de țiței.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 0,6%. Acțiunile australiene au scăzut cu 1,25%, iar acțiunile din China au scăzut cu 0,46%.

Acțiunile din Tokyo au scăzut cu 1,79% din cauza probabilității tot mai mari ca Tokyo, Osaka și zonele înconjurătoare să fie blocate din cauza unui nou val de infecții cu coronavirus.

S&P 500 e-mini futures pe acțiuni a scăzut, de asemenea, cu 0,18%.
Viitoarele brute extinse scad de la o maximă de o lună în tranzacționarea din Asia, speculând că restricțiile coronavirusului din India, al treilea cel mai mare importator de petrol din lume, vor afecta cererea de energie.

Optimismul recent cu privire la creșterea ratelor de vaccinare în Statele Unite, Marea Britanie și Europa se îndreaptă către îngrijorarea că infecțiile cu coronavirus înregistrate în India și consolidarea restricțiilor de călătorie vor acționa ca o frână pentru economia globală.

„Preocupările reînnoite cu privire la redresarea economică globală au influențat prețurile materiilor prime și monedele acestora. Multe țări din întreaga lume, precum India și Brazilia, au stabilit noi recorduri pentru infecții și decese”, au declarat analiștii de la Commonwealth Bank of Australia într-o notă de cercetare.

Citeste si:  La ponderea lucrătorilor pe cont propriu, România, pe primele locuri în UE

„Atâta timp cât virusul persistă, există riscul ca mutații să se dezvolte și să se răspândească în alte țări.”

Scăderea acțiunilor asiatice a urmat o zi descreștentă pe Wall Street. Media industrială Dow Jones a scăzut cu 0,75%, S&P 500 a pierdut cu 0,68%, iar Nasdaq Composite a scăzut marți cu 0,92%, deoarece investitorii au vândut companiile aeriene și acțiunile legate de călătorii din cauza fricii unei redresări întârziate a turismului global.

Anumite acțiuni tehnologice și companii care au beneficiat de cererea de la domiciliu s-ar putea confrunta cu presiuni suplimentare după ce Netflix Inc a raportat o creștere dezamăgitoare a abonaților pentru serviciul său de streaming de filme, care a redus acțiunile sale în scădere cu 11%.

Țițeiul american a scăzut cu 0,4% la 62,42 dolari pe baril, în timp ce țițeiul Brent a scăzut cu 0,26% la 66,40 dolari pe baril.

India, a doua țară cu cea mai mare populație din lume și un mare consumator de energie, a raportat marți cea mai gravă cifră de morți zilnică, cu părți mari ale țării acum blocate.

Citeste si:  Cum vor statele UE să salveze planeta din cauza schimbărilor climatice.

Dolarul canadian, peso mexican și coroana norvegiană s-au menținut în timpul tranzacțiilor asiatice după ce au scăzut marți, însă analiștii spun că mai multe scăderi sunt valabile pentru marii exportatori de petrol, dacă prețurile la energie continuă să scadă.

Indicele dolarului față de un coș de șase valute majore tranzacționate aproape de un minim de șapte săptămâni, este afectat de o scădere a randamentelor Trezoreriei SUA, în timp ce unii investitori au căutat siguranța deținerii datoriilor publice.

Investitorii urmăresc îndeaproape miercuri mai târziu o licitație de trezorerie pe 20 de ani, care va reprezenta un indicator important al cererii globale de venit fix.

Înaintea rezultatelor licitației, randamentul la biletele de trezorerie la 10 ani de referință s-a tranzacționat la 1,5660%, aproape de un minim de șase săptămâni. Randamentele la Trezoreria de 20 de ani s-au situat la 2,1531%, aproape de minimul de șapte săptămâni.

În semn de aversiune crescândă față de risc, aurul spot s-a tranzacționat la 1.778,18 dolari pe uncie, aproape de maximul de șapte săptămâni atins luni.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner