Acțiunile cresc pe măsură ce tabloul economic global se îmbunătățește

Acțiunile asiatice și acțiunile futures din SUA au crescut miercuri, întrucât guvernele din întreaga lume păreau pregătite să crească cheltuielile pentru a ajuta economiile să se recupereze după coronavirus și accelerarea programelor de lansare a vaccinurilor.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 0,58%. Acțiunile australiene au câștigat 0,92%. Acțiunile din China au scăzut cu 0,03%.

Japonezul Nikkei a adăugat 0,9%. Acțiunile din Seul au crescut cu 0,79%.

E-mini futures pentru S&P 500 a crescut cu 0,43%.

Futures-urile Euro Stoxx 50 au crescut cu 0,53%, contractele futures germane DAX au crescut cu 0,41%, iar contractele futures FTSE au crescut cu 0,38%, indicând un început puternic al tranzacționării europene.

Wall Street s-a adunat marți cu speranțe reînnoite pentru proiectul de lege COVID-19 propus de președintele american Joe Biden, în valoare de 1,9 trilioane de dolari, în timp ce Senatul a luat măsuri pentru a permite democraților să treacă pachetul lui Biden fără sprijinul republicanilor.

Curba randamentului Trezoreriei SUA a continuat să se înrăutățească în tranzacționarea din Asia, reflectând așteptările pentru mai multe cheltuieli fiscale și un optimism economic în creștere.

Lansarea vaccinurilor în multe țări crește, sezonul de câștiguri din Statele Unite și Japonia a fost până acum favorabil, iar prețurile petrolului sunt la cele mai mari niveluri dintr-un an, ceea ce reprezintă toate semnele pozitive pentru economia globală.

„Toate ingredientele pentru o recuperare rapidă începând cu trimestrul doi se încorporează dulce în tortul de redeschidere al partidului”, a declarat Stephen Innes, strateg principal pe piețe globale la Axi.

Media industrială Dow Jones a crescut marți cu 1,57%, S&P 500 a câștigat 1,39%, iar Nasdaq Composite a adăugat 1,56%.

Gama de acțiuni MSCI de pe glob a câștigat 0,21%.

Autoritățile ruse au spus că vor putea vaccina aproximativ 700 de milioane de oameni anul acesta cu vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului. Națiuni, inclusiv India și Mexic, sunt în discuții pentru a încheia acorduri de urgență pentru a începe administrarea vaccinului.

În Statele Unite, administrația Biden a declarat că va crește oferta săptămânală de doze la nivel național și va începe să livreze vaccinurile împotriva coronavirusului direct la farmaciile cu amănuntul, pe lângă livrările în curs către state.

Sentimentul a fost, de asemenea, consolidat de câștigurile mai mari decât se așteptau de la giganții tehnologici Alphabet Inc și Amazon.com Inc, care au umbrit frenezia tranzacționării cu amănuntul care a afectat piețele săptămâna trecută.

Diferența dintre randamentul Trezoreriei de doi ani și cel de 10 ani, cea mai atentă parte a curbei randamentului, s-a mărit miercuri la 99,2 puncte de bază.

Dolarul s-a tranzacționat aproape de maximul de două luni față de euro, în timp ce investitorii au pariat că economia SUA va reveni din șocul coronavirusului mai repede decât zona euro.

Partidul pentru frenezia comercială inspirată de Reddit, care a împins acțiunile GameStop de cinci ori în cinci zile săptămâna trecută, a apărut pe măsură ce acțiunile sale au scăzut cu 60% în tranzacțiile grele pentru a se închide la 90,00 USD, mai puțin de o cincime din vârful din toate timpurile Vineri.

„Wallstreetbets atinge punctul de scădere a valorii”, a spus Innes. „Comercianții cu amănuntul vor fi în continuare o forță de care trebuie să ținem cont, dar am trecut probabil de vârful lumii YOLO.”

Argintul  a crescut cu 0,75% la 26,83 dolari pe uncie. Aceasta a fost o revenire minoră de la o cădere de 8% marți, iar analiștii spun că raliul condus de comercianții cu amănuntul la un vârf de aproape opt ani în sesiunea precedentă a dispărut.

Aurul a crescut cu 0,14%, până la 1.840,91 dolari pe uncie. La termen, aurul SUA a adăugat 0,47% la 1.847,90 dolari.

Prețurile petrolului și-au continuat creșterea, susținute de o atragere neașteptată a stocurilor de țiței din SUA și o estimare a producătorului a unui deficit global al pieței petrolului în acest an.

Companiile futures din sectorul brut al SUA au urcat cu 0,38%, până la 54,97 dolari pe baril, doar timid de un nivel maxim de un an, de 55,26 dolari, lovit marți.

La termen, brentul brut a crescut cu 0,45%, până la 57,72 dolari pe baril, aproape de cel mai mare nivel din ultimele 11 luni.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata