Acțiunile din Asia revin asupra datelor comerciale puternice din China

Piețele bursiere asiatice au fost în general pozitive marți, după ce exporturile Chinei au crescut într-un ritm puternic în luna martie și importurile au revenit, oferind investitorilor siguranța că cererea internă se îmbunătățește ca parte a redresării după pandemie.
Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei tranzacționa cu 0,4% marți, după deschiderea cu mai puțin de 0,1%.

În Australia, S & P / ASX200 a scăzut tendința regională și a fost constantă, în timp ce japonezul Nikkei a crescut cu 1,1% în sesiunea de după-amiază.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a adăugat aproape 1%, în timp ce indicele bluechip continental CSI300 a crescut cu 0,5% și s-a consolidat după publicarea cifrelor comerciale din martie.

Indicele KOSPI 200 din Coreea de Sud și-a dublat câștigurile inițiale pentru a crește cu 1%.

Exporturile Chinei în dolari au crescut cu 30,6% în martie față de un an mai devreme, în timp ce importurile au crescut cu 38,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată cifrele publicate marți.

Importurile au crescut în cel mai rapid ritm din ultimii patru ani, despre care analiștii au spus că indică o recuperare post-pandemică a cererii interne chineze.
„China are beneficii datorită redresării sale în creștere, dar economia globală accelerează și crește și acest lucru va diminua o parte din performanța exporturilor Chinei în trimestrele următoare”, a declarat John Woods, șeful investițiilor din Asia Pacific al Credit Suisse.

Citeste si:  Acțiunile câștigă după datele imediate ale locurilor de muncă din SUA, obligațiunile ”miros” problemele Fed

Datele comerciale au contribuit la transformarea unui ton mai slab, care a fost evident mai devreme în Asia, după scăderile de pe Wall Street peste noapte.

În Statele Unite, media industrială Dow Jones a scăzut cu 55,2 puncte, sau 0,16%, până la 33.745,4, S&P 500 a pierdut 0,81 puncte sau 0,02% până la 4.127,99, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 50,19 puncte sau 0,36% la 13.850,00.

Președintele Băncii Rezervei Federale din Boston, Eric Rosengren, a declarat luni că economia SUA ar putea înregistra o revenire semnificativă în acest an din cauza banilor mai slabi și a politicii fiscale, dar piața locurilor de muncă din țară se confruntă în continuare cu probleme.

El a spus că, cu inflația încă sub rata țintă de 2% a băncii centrale, actuala poziție de politică monetară „foarte acomodativă” a rămas adecvată.

Citeste si:  Peste 82 de milioane de persoane trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi în China

Datele privind inflația din SUA pentru luna martie urmează să fie publicate mai târziu.
Dolarul a crescut de aproape un minim de trei săptămâni față de marii rivali marți, stimulat de o creștere a randamentelor Trezoreriei, în timp ce comercianții așteptau datele foarte anticipate ale inflației.

Sat Duhra, manager de portofoliu cu sediul în Singapore la Janus Henderson Investors, a declarat că se așteaptă ca inflația să fie temporară și să existe o perioadă lungă de creștere constantă și inflație scăzută, după o revenire rapidă a pandemiei. De asemenea, el se așteaptă ca rotația de la stocurile de creștere și de impuls la cele bazate pe valoare să persiste.

„Răspândirea dintre randamentul acțiunilor și randamentele obligațiunilor este încă respectabilă și foarte interesantă”, a spus Duhra.

„Decalajul în evaluări între creșterea și stocurile valorice este atât de mare, încât există încă o modalitate de a continua acest lucru. Nu este rotație doar de dragul ei. ”

Randamentul de referință pe 10 ani a fost de 1,6943% în sesiunea asiatică, menținându-se sub un maxim de 14 luni de 1,776% atins pe 30 martie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner