Acțiunile din Asia scad din cauza temerilor legate de inflație și de perspectivele Fed

Acțiunile asiatice au scăzut marți la începutul tranzacțiilor, pe măsură ce Wall Street s-a retras din cauza îngrijorărilor legate de accelerarea inflației, determinând investitorii să reducă expunerea lor la acțiuni axate pe creștere, la pariuri cu rate ale dobânzii mai mari, într-un viitor nu prea îndepărtat.

O mulțime de vorbitori ai Rezervei Federale în această săptămână vor oferi piețelor o procedură de luat în considerare, deoarece factorii de decizie politică evaluează modul cel mai bun de a răspunde la riscurile retrocedate prezentate de coronavirus în unele economii majore.

Un caz de testare al inflației din SUA va veni săptămâna aceasta, când Departamentul Muncii va publica miercuri ultimul său raport al indicelui prețurilor de consum.

„Piețele au inversat cursul peste noapte, deoarece temerile legate de inflație i-au îndepărtat pe investitori de acțiunile în creștere, în special acțiunile de tehnologie, pentru a alege acțiuni ciclice”, a declarat Hong Hao, șef de cercetare la BoCom International.
„Piețele asiatice vor urma astăzi tendința SUA și mai multe acțiuni tehnologice chineze vor fi în special sub presiune mare din cauza sancțiunii antitrust în așteptare”, a spus el.

La începutul tranzacțiilor, cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 1,7%, cu stocurile australiene cu 1,2% și cu Nikkei din Tokyo cu 2,63% mai mică.

Indicele CSI300 al Chinei a scăzut cu 0,77% în comerțul de dimineață, în timp ce indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2%.

Peste noapte, Wall Street a închis mai jos, deoarece nervozitatea inflației i-a îndepărtat pe investitori de acțiunile de creștere lider în piață în favoarea ciclurilor, care vor beneficia cel mai mult pe măsură ce economia prinde impuls.
Media industrială Dow Jones s-a retras de la maximele record înregistrate mai devreme. S&P 500 a extins pierderile la 1%, iar Nasdaq Composite, cu o intensitate tehnologică, a scăzut cu 2,55%.

Speculațiile că presiunea crescândă a prețurilor ar eroda valoarea dolarului a menținut moneda SUA aproape de un nivel scăzut de 2-1 / 2 luni. Până marți devreme, indicele dolarului, care măsoară dolarul verde față de șase valute majore, a redus pierderile la 90,333.

Un dolar lent a contribuit la adunarea sterlinei la 1.412 dolari, cel mai mare din 25 februarie, în ciuda faptului că liderul Scoției a spus că un alt referendum privind independența este inevitabil după victoria răsunătoare a alegerilor partidului său.

Așteptările în creștere a inflației au ridicat randamentele mai vechi ale Trezoreriei SUA. Randamentul la bancnotele de referință la 10 ani a Trezoreriei a crescut la 1,5914%, după ce a scăzut vineri la un minim de două luni, de 1,469%.

Trezoreria și dolarul au oscilat înainte și înapoi, pe măsură ce investitorii își ajustează așteptările pentru momentul în care Rezerva Federală SUA va începe să reducă achizițiile de obligațiuni și să crească ratele dobânzii, pe măsură ce economia SUA câștigă impuls.

Randamentul pe doi ani, care crește odată cu așteptările comercianților cu privire la ratele mai mari ale fondurilor Fed, a atins 0,1528% comparativ cu o închidere a SUA de 0,153%.

Prețurile petrolului au renunțat la creșterile anterioare, din cauza îngrijorării că creșterea cazurilor de COVID-19 în Asia va diminua cererea, a depășit așteptările ca o conductă majoră de combustibil din SUA să poată reporni în săptămâna următoare, fiind oprită în urma unui atac cibernetic.

Statul viitor al petrolului pentru încălzire, care reflectă prețurile pentru combustibilul și motorina, se ridica la 2.0074 / galon.

Produsul brut american a scăzut cu 0,63% la 64,51 dolari pe baril. Brentul brut a scăzut la 67,83 dolari pe baril.

Aurul a fost ușor mai mic. Aurul spot a fost tranzacționat la 1834,36 dolari pe uncie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata