Acțiunile europene se îndepărtează de nivelul record înaintea sezonului de câștiguri

Acțiunile europene au scăzut de la maximele istorice luni, în timp ce investitorii s-au oprit să facă pariuri mari înainte de sezonul de câștiguri, în timp ce comercianții cu amănuntul britanici s-au redeschis pe măsură ce economia iese dintr-un blocaj strict de iarnă.
Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 0,4% după ce s-a închis vineri la un nivel record, cu băncile, mărfurile și sectoarele cu amănuntul fiind în cele mai mari declinuri.

Piețele asiatice au scăzut în timp ce investitorii așteptau să vadă dacă câștigurile din SUA pot justifica evaluări ridicate, în timp ce îngrijorarea cu privire la creșterea cazurilor globale de COVID-19, a cântărit și ea.

Câștigurile europene vor intra în viteză mai mare mai târziu în aprilie, analiștii așteptând o creștere cu 47,4% a câștigurilor din primul trimestru pentru companiile STOXX 600, potrivit datelor Refinitiv IBES. O mare parte din sprijin va proveni probabil din partea consumatorilor ciclici și a companiilor industriale.

„Mulți oameni sunt conștienți de faptul că acest sezon de raportare este probabil să fie destul de puternic pentru companiile producătoare și mult mai slab pentru companiile care au fost afectate de blocare, afacerile cu servicii mai bune”, a spus Matt Siddle, manager de portofoliu pentru acțiuni europene la Fidelity International.
„Marea întrebare pentru piață este ce se va întâmpla în continuare. Cât de durabil este acest nivel de cerere-ofertă și dacă cheltuielile vor fi redirecționate către servicii și diferite părți ale economiei. ”

Indicele FTSE de la mijlocul anului 250, axat pe piața internă, a scăzut cu 0,5%, dar a scăzut sub un nivel record, deoarece magazinele, puburile, sălile de sport și saloanele de coafură s-au redeschis după trei luni de blocare.

Companiile aeriene EasyJet și Ryanair au scăzut aproape de 3% după ce HSBC a retrogradat stocurile pentru a „păstra” din „cumpărați”.

Între timp, compania aeriană norvegiană bugetară Norse Atlantic a crescut cu 4,5% la debutul pe piața bursieră.
Grupul italian de diagnosticare DiaSorin SpA a crescut cu 8,6% după ce a declarat că va achiziționa Luminex Corp din SUA pentru 1,8 miliarde de dolari.

Utilitățile franceze Veolia și Suez au câștigat aproape 8% după ce au convenit asupra unui acord de fuziune.

Utilitățile și producătorii de automobile au fost singurii câștigători din sectoarele europene.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata