Acțiunile globale au crescut în timp ce petrolul scade

Bursele globale au crescut, în timp ce petrolul a scăzut joi, pe măsură ce investitorii s-au îndepărtat dacă ar paria pe redresarea economică în Statele Unite și pe alte piețe dezvoltate sau să se îngrijoreze de o creștere a cazurilor de COVID-19 în India și în alte părți.
Odată cu creșterea ratelor de vaccinare și cu cetățenii obosiți de pandemie, care îmbrățișează mai multe libertăți pentru a stimula creșterea în unele economii majore, cea mai largă gamă globală de acțiuni MSCI a crescut cu 0,2% în primele tranzacții europene, tranzacționându-se înapoi cu 1% din ultimul său nivel de închidere, după o recentă mini-vânzare.

Întrucât Banca Centrală Europeană organizează o reuniune politică, indicii de top ai Europei au înregistrat câștiguri mai puternice. Ampla STOXX Europe 600 a crescut cu 0,5%, susținută și de câștigurile optimiste de la Nestle și Volvo.

„Piețele sunt în prezent o poveste despre trei V – situate la o răscruce de evoluție a virusului, ratele de vaccinare și recuperările în formă de V”, a scris strategul societății generale Alain Bokobza într-o notă adresată clienților.

„Poziția noastră generală este neschimbată, adică nu există încă o exuberanță. Riscul de credit rămâne sub control, astfel încât activele cu risc ar trebui să continue să crească … Rămâi la risc pentru moment. ”

Începutul susținut al zilei europene a urmat câștigurilor peste noapte în Asia, unde Nikkei 225 din Japonia a crescut cu 2,4%, iar cel mai larg indice MSCI de acțiuni Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 0,3%.
Acțiunile futures din SUA indicau o ușă deschisă pe Wall Street, deși la o distanță considerabilă de un nivel record.

În ciuda stocurilor în general optimiste, petrolul – un alt activ orientat spre percepțiile creșterii economice – a scăzut după o reapariție a cazurilor de COVID-19 în India și Japonia, iar o recentă surpriză de creștere a stocurilor în Statele Unite a influențat sentimentul.

Companiile futures din țițeiul SUA și-au extins scăderea pe parcursul zilei și au scăzut cu 0,7%, la 60,91 dolari pe baril, în timp ce valoarea de referință europeană Brent a scăzut tot cu 0,7%, la 64,84 dolari.

„O creștere neașteptată și ridicată a stocurilor din SUA a alimentat îngrijorările cu privire la cererea slabă, care s-a opus așteptărilor pentru o recuperare puternică a cererii”, a declarat Satoru Yoshida, analist de mărfuri la Rakuten Securities.

„Ceea ce afectează sentimentul pieței este și faptul că pandemia COVID-19 se răspândește din nou într-un ritm rapid în India și Japonia.”
Randamentele Trezoreriei SUA au rămas deprimante, dar s-au îndepărtat de minime, cu randamentul la biletele de 10 ani de referință la 1,5556% joi.

Randamentul obligațiunilor guvernamentale pe 10 ani al Germaniei, valoarea de referință a zonei euro a scăzut și el, tranzacționând ultima dată la -0,27%.

Pe piețele valutare, dolarul a inversat pierderile timpurii pentru a tranzacționa cu 0,1% față de un coș de parteneri importanți.

Euro a fost plat la 1.202 dolari, nu departe de cea mai puternică din 3 martie. Moneda comună a câștigat până la 3% față de dolar de la începutul lunii aprilie.

Deși se așteaptă ca moneda euro să fie puțin mișcată de reuniunea BCE, fără a se aștepta la nicio modificare, comercianții vor căuta cuvinte pozitive despre starea economiei și orice sugestie că achizițiile sale de obligațiuni ar putea fi reduse.
„Banca Centrală Europeană nu se așteaptă să dezvolte rezolvări în această joi, analiștii prezicând că va fi o altă sesiune constantă de la Christine Lagarde și Co”, a declarat Connor Campbell, analist financiar la Spreadex.

„Dar, până la următoarea întâlnire BCE ar putea profita de această oportunitate pentru a-și ascuți orientările ulterioare. Există, de asemenea, șoimi pândind printre porumbei, ceea ce înseamnă că întâlnirea poate să nu meargă la fel de bine pe cât se prognozează. ”

Reuniunile Rezervei Federale SUA și ale Băncii Japoniei urmează săptămâna viitoare.

Pe acest fundal, aurul spot s-a stabilizat aproape de un maxim de două luni și la distanță de 1.800 dolari pe uncie. S-a tranzacționat ultima dată la 1.792,8 dolari pe uncie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata