Acțiunile mondiale au atins un nivel record

Piețele bursiere globale au crescut la un nivel record miercuri, pe măsură ce randamentele obligațiunilor s-au diminuat după ce datele au arătat că inflația SUA nu crește drastic, pe măsură ce economia se redeschide.
Majoritatea indicilor acționari din Asia și Pacific au urmat Wall Street în creștere, iar Hang Seng din Hong Kong a câștigat în regiune, în timp ce randamentele de referință ale Trezoreriei SUA și-au continuat scăderea, marcând un nou nivel de trei săptămâni.

S&P 500 futures a indicat o creștere suplimentară de 0,1%.

Japonia a renunțat la tendință, Nikkei scăzând cu 0,3%, deoarece cazurile în creștere de coronavirus au ridicat îndoieli cu privire la redresarea sa economică la 100 de zile până când Tokyo este programat să găzduiască olimpiadele.

Acțiunile europene par să se deschidă ușor mai sus, cu contractele futures Euro Stoxx în creștere cu 0,3%, iar cele FTSE din Marea Britanie cu 0,1% mai mari.

Indicele prețurilor de consum din SUA a crescut cu 0,6%, cea mai mare creștere din august 2012, întrucât creșterea vaccinărilor și a stimulilor fiscali a declanșat cererea acumulată. Dar este puțin probabil ca datele să schimbe opinia președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, conform căreia o inflație mai mare în lunile următoare va fi tranzitorie.

Powell este programat să vorbească mai târziu în cursul zilei la Economic Club din Washington.
„Piața s-a pregătit în mod clar pentru valori IPC mai mari”, au scris strategii Westpac într-o notă pentru clienți.

Ei au spus că rezultatul de marți a fost „interpretat în mod clar în contextul angajamentului Fed de a privi prin impulsuri de inflație tranzitorii ’”.

Pentru piețele de obligațiuni, întrebarea este dacă randamentul de referință poate scădea sub 1,6% de la cel puțin 1,611% miercuri, au scris ei.

„Acesta a fost un nivel tehnic important, care, dacă este defect, ar putea vedea o mutare rapidă la 1,5%.”

Randamentul la 10 ani al Trezoreriei SUA a crescut de la începutul anului la un maxim de 14 luni, de 1,776% pe 30 martie, la pariurile pe care stimulentul fiscal masiv ar accelera recuperarea SUA, provocând o inflație mai rapidă decât anticipează factorii de decizie din Fed și o determină pentru a crește ratele dobânzii mai devreme decât se aștepta.

Dar randamentele s-au diminuat luna aceasta, parțial din cauza insistenței Fed că slăbirea pieței muncii va împiedica supraîncălzirea economiei.
O serie de rezultate puternice la licitație, inclusiv obligațiuni la 30 de ani, a contribuit, de asemenea, la îmblânzirea randamentelor.

Cel mai larg indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 0,8%. Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 1,4%, în timp ce indicele blue-chip al Chinei a câștigat 0,5%.

Analiza performanței acțiunilor MSCI în 50 de țări a avansat cu 0,2%, reînnoind vârful său din toate timpurile.

„Încă o dată, piețele se uită la partea bună și, în ciuda acestei inflații mai mari decât se aștepta, a fost interpretată ca un semn al unei creșteri mai bune”, a declarat Michael McCarthy, strateg șef de piață la CMC Markets.

„Am văzut sprijin pentru acțiunile tehnologice cu creștere ridicată și pentru alte sectoare expuse creșterii economice, inclusiv a celor financiare.”

Scăderea randamentelor obligațiunilor a ridicat stocurile de tehnologie din SUA peste noapte, inclusiv Apple Inc, Microsoft Corp și Amazon.com Inc, primele trei dețineri ale reperului global.

S&P 500 a câștigat 0,33%, întrucât a stabilit și valori maxime de închidere în cursul zilei, în timp ce Nasdaq Composite a adăugat 1,05%. Media industrială Dow Jones a scăzut cu 0,2%.

Acțiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 1,34% după ce agențiile federale de sănătate din SUA au recomandat întreruperea vaccinului COVID-19 pentru cel puțin câteva zile, după ce șase femei au dezvoltat cheaguri de sânge rare. Eșecurile lansărilor de vaccinare au ridicat îngrijorări cu privire la redresarea economică globală.

Câștigurile se vor concentra miercuri, cu JPMorgan Chase & Co. și Goldman Sachs Group Inc, printre companiile care raportează.

Dolarul SUA s-a relaxat odată cu randamentele Trezoreriei, scăzând la un nivel minim de trei săptămâni pentru colegii importanți.

Aurul, o acoperire tradițională a inflației, și-a extins creșterea de la cea mai mică din mai mult de o săptămână la tranzacționarea în jur de 1.742 dolari pe piața spot.

Bitcoin a atins un record peste 64.500 de dolari, extinzând raliul din 2021 la noi culmi în ziua în care acțiunile Coinbase vor fi listate în Statele Unite.

Pe piețele de petrol, contractele futures la brut Brent au crescut cu 47 de cenți la 64,14 dolari pe baril. Futururile brute din SUA au adăugat 47 de cenți la 60,65 dolari.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata