Acțiunile SoftBank scad după ce schema de răscumpărare de 23 miliarde USD nu a fost extinsă

Acțiunile SoftBank Group Corp au scăzut joi cu 8% în tranzacțiile de dimineață, după ce conglomeratul nu și-a extins programul de răscumpărare, eliminând sprijinul pentru acțiuni, deoarece îngrijorarea cu privire la evaluările de portofoliu spumoase a depășit câștigurile record.

SoftBank a finalizat miercuri o răscumpărare de 2,5 trilioane de yeni (22,8 miliarde de dolari), deși directorul executiv Masayoshi Son a declarat că răscumpărările suplimentare rămân o opțiune.

„Dacă o să considerăm că este benefic să cumpărăm acțiuni, vom face acest lucru”, a spus Son reporterilor, adăugând că oportunitățile de investiții și orice subperformanță semnificativă a acțiunilor grupului vor fi luate în considerare.

SoftBank a raportat profit record în urma listării firmei de comerț electronic Coupang Inc, dar acțiunile multor investiții au fost de atunci capturate într-o vânzare tehnologică, în timp ce activul principal Alibaba Group Holding Ltd a fost lovit de o represiune reglementară.
„Fără răscumpărare, este posibil ca prețul acțiunilor SoftBank să reflecte performanța investițiilor sale listate”, a scris analistul Jefferies Atul Goyal într-o notă de client. El a spus că este „extrem de surprins” că SoftBank nu a extins programul.

Diapozitivul acțiunilor SoftBank extinde declinul acestei săptămâni la 17%, observatorii pieței continuând să își exprime îngrijorarea că evaluările sunt prea mari pe fondul ratelor dobânzilor inferioare.

Coupang este scump în comparație cu colegii și „în ciuda vânzării intense, nu există nici o valoare determinată de evaluare”, a scris analistul LightStream Research Mio Kato pe platforma Smartkarma.

Doordash Inc și Uber Technologies sunt „de asemenea valorizate nesustenabil”, a adăugat Kato, citând banii pierzând modelele de afaceri și înrăutățind poziția datoriei Uber.
Directorii SoftBank indică o conductă robustă de start-up-uri care se pregătesc pentru listare.

Vision Fund 2, care reduce cecuri mai mici decât primul fond, a finalizat sau a aprobat investiții în aproape 100 de start-up-uri.

Mizele companiilor cu evaluări reduse în timpul pandemiei COVID-19 nu au fost marcate în ciuda câștigurilor stabilizate, oferind o creștere în trimestrele viitoare, a spus o persoană familiarizată cu problema vorbind sub condiția anonimatului.

actiunibursainvestitiiSOFTBANK
Comentarii (0)
Adaugă comentariu