Acțiunile tehnologice asiatice urmăresc câștigurile Nasdaq, pe măsură ce temerile privind inflația se retrag

Acțiunile din Asia și tehnologia de creștere s-au adunat vineri, în urma avansului de peste noapte al Wall Street, în timp ce investitorii și-au temperat temerile cu privire la inflația fierbinte și perspectivele unei reduceri timpurii a stimulului de către Rezerva Federală.

Nikkei din Japonia și tehnologia bursieră a Taiwanului s-au remarcat în regiune – unde acțiunile au fost în general mixte – cu câștiguri de 0,8% și respectiv 1,2%.

Cipurile chinezești au pierdut 0,8%, cu toate acestea, cântărite de situația financiară și plafonând câștiguri mai mari în regiune.

Per total, cel mai larg indice MSCI de acțiuni Asia-Pacific în afara Japoniei a adăugat 0,1%, punându-l pe drumul cel bun pentru un câștig săptămânal de 1,9%. Componentele tehnologice ale gabaritului au crescut cu 0,6% pe parcursul zilei.
Futures a indicat o creștere suplimentară de 0,3% pentru S&P 500, mai târziu în ziua globală, după o creștere de peste 1% joi.

Acțiunile de creștere au condus aceste câștiguri, deoarece randamentele Trezoreriei au scăzut în urma unei lecturi mai slabe decât era de așteptat a activității de afaceri din SUA. O retragere a prețurilor mărfurilor, în special a petrolului, a subminat și teza inflației prea fierbinți.

Nasdaq Composite a fost marele câștigător, crescând cu 1,8%, în timp ce media industrială Dow Jones a înregistrat o creștere de 0,6%.

Acțiunile europene păreau să se ridice la deschiderea de vineri, cu contractele futures Euro Stoxx 50 în creștere cu 0,4%, iar contractele futures FTSE vor crește cu 0,2%.
„Este încă o piață care încearcă să afle unde va merge inflația și ce ar putea însemna asta pentru politica Fed”, a declarat Kyle Rodda, analist de piață la IG din Melbourne.

Banca Federală a Rezervei din Philadelphia a declarat că indicele său de activitate a scăzut la 31,5 de la 50,2 în aprilie, cel mai mare ritm din aproape jumătate de secol, punând la îndoială cât de repede economia poate continua să se încălzească.

Alte date, joi, au arătat că numărul americanilor care depun cereri noi pentru ajutoare de șomaj a scăzut cu mult sub 500.000 săptămâna trecută, însă numărul șomerilor a crescut la începutul lunii mai, ceea ce ar putea diminua așteptările unei accelerări a creșterii ocupării forței de muncă în această lună.

Randamentul bancnotelor de referință la 10 ani a înregistrat o scădere de peste 4 puncte de bază, situându-se în jurul valorii de 1,632% în Asia.
Prețurile petrolului s-au redus ușor după scăderi accentuate, joi, când diplomații au spus că s-au făcut progrese către un acord de ridicare a sancțiunilor SUA asupra Iranului.

Brentul brut a fost cu 0,3% mai mare, la 65,27 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 2,3%. Tregiul West Texas Intermediate a adăugat 0,4% la 62,21 dolari pe baril, după o cădere de 2,1%.

Pe piața valutară, dolarul a dispărut aproape de minimele de mai multe luni, după cea mai abruptă alunecare din aproximativ două săptămâni, pe măsură ce pariurile de creștere anticipată a ratei SUA s-au redus.

Indicele dolarului, care măsoară dolarul verde față de șase colegi majori, a fost la 89.755, puțin modificat după scăderea de 0,4% a sesiunii anterioare. Pentru săptămână, a scăzut cu 0,7%.

În criptomonede, Bitcoin s-a tranzacționat vineri sub 40.000 de dolari, după o cursă sălbatică din această săptămână, care a văzut că a scăzut miercuri până la 30.066 dolari miercuri, pentru prima dată de la sfârșitul lunii ianuarie.

Jetonul digital a revenit joi după ce susținătorii importanți precum Cath Invest din Ark Invest și Elon Musk din Tesla și-au indicat sprijinul.

Vânzarea brutală de miercuri a fost declanșată de îngrijorările legate de o reglementare mai strictă în China și de neliniștea cu privire la amploarea pozițiilor de pârghie în rândul investitorilor.

Eterul, criptomoneda nr. 2 se tranzacționa în jur de 2.900 USD, după o scădere de până la 1.850 USD miercuri.

Pentru săptămână, bitcoin a scăzut cu 14%, adăugându-se la diapozitivul din perioada precedentă cu 20%, în timp ce eterul a scăzut cu 23%.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata