Acțiunile unitare ale Grupului HNA din China au scăzut în timp ce creditorii declară falimentul

4

Acțiunile companiilor listate legate de grupul chinez HNA au scăzut luni, după ce conglomeratul cu probleme a dezvăluit că, creditorii săi au solicitat falimentul și că aproape 10 miliarde de dolari au fost delapidați de acționarii celor trei unități ale sale.

Mișcarea de a depune falimentul a venit după ce grupul a fost supus unui exercițiu de restructurare condus de guvernul Hainan pentru a-și rezolva riscurile de lichiditate generate de ani de achiziții agresive în străinătate.

HNA, a cărei afacere emblematică este Hainan Airlines, a folosit o achiziție globală de 50 de miliarde de dolari, alimentată în principal de datorii, pentru a construi un imperiu cu mize în afaceri de la Deutsche Bank la Hilton Worldwide.

Luni dimineață, acțiunile legate de HNA, inclusiv Hainan Airlines Holding, HNA Innovation, CCOOP Group, HNA Technology și Bohai Leasing au scăzut între 5% și 10%.
HNA, cândva una dintre cele mai mari companii din China, a declarat vineri seara că, creditorii săi au depus cereri la un tribunal din Hainan pentru ca, compania să fie plasată în faliment și restructurată.

Hainan Airlines, HNA Infrastructure și CCOOP au dezvăluit sâmbătă că un total de 9,6 miliarde de dolari a fost delapidat de acționari și alte părți conexe. Nu a oferit detalii suplimentare despre cine erau acționarii.

„În esență, o poveste mai mare, dar foarte veche, în joc – dacă îți extinzi afacerea împrumutând bani … mai bine ai banii pentru a plăti toate acestea”, a spus Fraser Howie, un comentator independent și autor al cărților despre sistemul financiar al Chinei. .

Notând istoria trecută a Chinei a conglomeratelor achizitive, el a spus: „Fiecare dintre ele a fost dezmembrată, demontată și limitată la diferite grade. Acest tip de companie a dispărut și nu se mai întoarce. ”

Beijingul a exercitat mai multă presiune în ultimii ani asupra structurilor corporative opace, a excesului de datorii și a tranzacțiilor pe care le consideră extrem de agresive pe măsură ce a încercat să controleze ieșirile de capital și să-și mențină economia pe o bază uniformă.

Deși domeniul de aplicare al restructurării HNA nu a fost imediat clar, unii bancheri nu se așteaptă să fie lansat un proces comercial de vânzare pentru principalele sale companii, inclusiv Hainan Airlines, despre care au spus că ar putea fi combinate cu o companie aeriană de stat.

HNA a început să vândă multe dintre activele sale cu trofee în urmă cu trei ani pentru a se concentra asupra companiilor sale aeriene și a afacerilor din turism, după ce cheltuielile sale masive au fost examinate de guvernul central al Chinei și de alte autorități de reglementare de peste mări.

În ultimii ani, a vândut active precum compania de servicii aeroportuare Swissport și distribuitorii de electronice Ingram Micro. Cu toate acestea, pandemia COVID-19 a exercitat presiuni asupra industriei aeriene și și-a înrăutățit problemele legate de lichiditate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata