Analiză – Cu soluții rapide, agențiile Biden inversează regulile prietenoase ale lui Trump pe Wall Street

Autoritățile de reglementare interimare ale președintelui SUA Joe Biden nu pierd nici un timp în dezlegarea măsurilor prietenoase de pe Wall Street introduse sub fostul președinte republican Donald Trump, folosind tactici juridice rapide.
Au depășit sau au stagnat mai mult de doisprezece măsuri controversate din era Trump, despre care criticii au spus că au erodat protecțiile consumatorilor, au slăbit aplicarea și au limitat capacitatea investitorilor de a promova schimbările de mediu, sociale și de guvernare (ESG).

În loc să se angajeze în procesul lung de rescriere a regulilor, agențiile au folosit în multe cazuri instrumente juridice rapide, potrivit avocaților, grupurilor de consumatori și o revizuire de către Reuters. Acestea includ întârzierea regulilor neterminate, emiterea de îndrumări informale, anularea declarațiilor de politică vechi sau emiterea unor noi și alegerea de a nu aplica regulile existente.

Schimbările rapide de aici au declanșat clopotele de alarmă în industria financiară, care trebuie să se adapteze rapid la noul regim mai dur și să stabilească scena pentru potențiale provocări juridice de pe drum, au declarat lobbyiștii și avocații.

„Conducerea democratică interimară pentru aceste agenții se mișcă foarte repede pentru a aborda schimbările de politică dereglementatoare care au avut loc sub Trump”, a spus Quyen Truong, partener la cabinetul de avocatură Stroock & Stroock & Lavan.

„Utilizarea de către agenții a orientării și inversarea declarațiilor de politică necesită o schimbare rapidă a conformității pentru firme.”
În timpul administrației anterioare, autoritățile de reglementare numite de Trump au ușurat zeci de reguli pe care le spuneau că sunt depășite și afectează locurile de muncă, atrăgând furia de la democrați, care au spus că schimbările au salvat Wall Street miliarde de dolari, crescând în același timp riscurile și afectând consumatorii.

Cu o slabă majoritate în Congres, parlamentarii democrați se vor lupta pentru abrogarea acestor reguli, în timp ce întârzierile aici la tranziția prezidențială au lăsat mulți candidați în așteptarea confirmării de aproape trei luni.

Aceasta a pus sarcina pe oficialii interimari să înceapă executarea agendei lui Biden pentru a-i ajuta pe americani să se recupereze de la pandemie și pentru a combate nedreptatea socială și schimbările climatice.

De exemplu, președintele Comisiei interimare a valorilor mobiliare (SEC), Allison Lee, a fost foarte activ. Ea a redat puterea personalului superior de aplicare a legii, care i-a fost eliminat în 2017, pentru a deschide sondaje fără a solicita aprobări superioare și a inversat o politică din 2019 despre care criticii au spus că a făcut prea ușor pentru companiile care au încălcat regulile să continue activitatea cu ca de obicei.

Ea a început, de asemenea, să inverseze atacul administrației Trump asupra investițiilor ESG, cu un nou efort aici pentru a poliția dezvăluirea înșelătoare a ESG.
SEC a declarat că fiecare decizie a fost luată în vederea asigurării „leadershipului continuu” în misiunea sa de a proteja investitorii.

La fel, Departamentul Muncii a declarat luna trecută că nu va aplica aici două reguli finalizate în ultimele luni ale administrației Trump, care au limitat investițiile și voturile acționarilor pe baza factorilor ESG. Agenția nu a răspuns la o cerere de comentarii.

Și directorul în funcție al Biroului pentru Protecția Financiară a Consumatorilor (CFPB), Dave Uejio, nu a dezamăgit progresiștii care au sperat că va rezolva politicile pe care le-au spus că vor submina împrumuturile corecte.

„Analizăm cu atenție politicile anterioare care împiedicau eficacitatea Biroului și lucrăm simultan non-stop prin supraveghere și aplicare pentru a ne asigura că instituțiile financiare tratează în mod echitabil consumatorii”, a spus Uejio.

El a revocat politicile care au subminat capacitatea agenției de a pedepsi companiile pentru comportament „abuziv” și care au restrâns puterea departamentului de supraveghere de a le spune companiilor ce să facă.
Luna aceasta, Uejio a întârziat aici noile reguli de colectare a datoriilor despre care grupurile de consumatori au spus că ar face mai mult rău decât bine, în timp ce Reuters a raportat aici că CFPB explorează revizuirea sistemului de raportare a creditelor din țară.

Uejio a declarat că intenționează să se concentreze asupra mai multor măsuri de ajutor COVID-19 și echitate rasială.

„Am văzut deja agenții financiare, în special cel de supraveghere a consumatorilor, care duc hașura la unele dintre cele mai proaste politici din epoca Trump”, a spus Ed Mierzwinski din grupul de apărare a consumatorilor PIRG.Republicanii, totuși, spun că modificările creează incertitudine juridică și ar putea determina companiile să se retragă din împrumuturi. Senatorul SUA, Pat Toomey, republicanul de top din grupul Congresului care supraveghează agențiile financiare, a declarat într-o declarație că schimbările vor „încetini creșterea economică”.

Și inversarea grăbită a normelor și politicilor fără a trece printr-un proces formal de revizuire ar putea risca litigii, a declarat Brian Johnson, partener la Alston & Bird și fost director adjunct al CFPB.

Cu toate acestea, avocații au spus că sfătuiesc clienții să se adapteze rapid, deoarece este puțin probabil ca numiții permanenți să schimbe cursul.

„Consumatorii nu pot aștepta ajutor”, a spus Uejio. „Au nevoie de noi acum.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata