Asia împărtășește cu nerăbdare sezonul câștigurilor

Acțiunile asiatice s-au clătinat luni, în timp ce investitorii anxioși așteaptă să vadă dacă câștigurile SUA pot justifica evaluări ridicate, în timp ce o raliere a obligațiunilor ar putea fi testată prin ceea ce ar trebui să fie lecturi foarte puternice pentru inflația SUA și vânzările cu amănuntul, în această săptămână.
Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a scăzut cu 1,1% în cazul tranzacțiilor lente. Nikkei din Tokyo a scăzut cu 0,6%, în timp ce acțiunile sud-coreene erau aproape fixe.

Indicele Nifty 50 a scăzut cu 2,4%, deoarece India a depășit Brazilia pentru a deveni țara cu al doilea cel mai mare număr de cazuri COVID-19.

Blue chips-urile chineze au pierdut cu 1,5% înaintea unei grămezi de cifre economice din țară.

Acțiunile din Alibaba Group Holding Ltd au crescut cu 16% după ce China a dat o amendă record de 18 miliarde de yuani (2,75 miliarde de dolari) la gigantul de comerț electronic. Peste o treime din acțiuni sunt deținute de investitori americani și reprezintă mai mult de 8% din indicele MSCI EM.

„De când IPO Ant a fost anulată și cu legile antitrust în curs de desfășurare, piața se aștepta ca Alibaba să plătească un preț”, a declarat Louis Tse, director general la Wealthy Securities din Hong Kong.

„Cred că este bine pentru prețul acțiunilor acum, când știrile au fost livrate și, în cele din urmă, sunt clarificate.”

Contractele futures Nasdaq au scăzut luni cu 0,3%, la fel ca și contractele futures S&P 500. Futures-urile EUROSTOXX 50 au scăpat de ambele părți ale platului, în timp ce futures-ul FTSE a scăzut cu 0,3%.
Acțiunile de creștere și tehnologie au înregistrat o revigorare săptămâna trecută, deoarece randamentele Trezoreriei americane pe 10 ani s-au retras la 1,66%, de la un nivel de 14 luni de 1,776%.

Thomas Mathews, economist de piață la Capital Economics, s-a îndoit că raliul obligațiunilor va dura, totuși.

„Având în vedere ritmul redresării economice și aparentul refuz al Fedului de a sta în calea randamentelor mai mari, credem că randamentele pe termen lung vor crește din nou în scurt timp”, a spus el.

În weekend, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că economia era pe punctul de a începe să crească mult mai repede, deși coronavirusul a rămas o amenințare.

Datele din această săptămână ar trebui să arate că inflația SUA a crescut în martie, în timp ce vânzările cu amănuntul se văd în creștere, chiar și cu un câștig de două cifre. Trezoreria este, de asemenea, stabilită pentru a testa cererea cu oferte de 100 miliarde dolari în datorii săptămâna aceasta.

„Creșterea economică rapidă, susținută de redeschiderea și politica fiscală acomodativă, poate beneficia în mod disproporționat sectoarele pieței de valori care sunt mai sensibile la sănătatea economiei”, a spus Mathews la Capital.

„Și compoziția acestei creșteri va fi probabil mai înclinată spre acele sectoare decât ar fi putut fi în timpul unei expansiuni economice tipice”.
Este, de asemenea, probabil să apară în profit. Băncile încep sezonul de câștiguri din primul trimestru săptămâna aceasta, Goldman Sachs, JPMorgan și Wells Fargo urmând să raporteze miercuri.

Analiștii se așteaptă ca profiturile pentru firmele S&P 500 să prezinte un salt de 25% față de un an mai devreme, potrivit datelor Refinitiv IBES. Aceasta ar fi cea mai puternică performanță pentru trimestrul din 2018.

Retragerea randamentelor a fost suficientă pentru a vedea cum dolarul a ieșit din blocaj săptămâna trecută. Ultima tranzacționare a fost de 92.265 împotriva unui coș de valute, în scădere de la un vârf de 93.439.

Era plat pe yen la 109,60 și la scurt timp de vârful în martie, de 110,96. Euro se menținea la 1,1889 dolari și peste valoarea sa recentă de 1,1702 dolari.

Prețurile aurului rămâneau la 1.737 dolari pe uncie, după ce săptămâna trecută nu reușeau să mențină un top de 1.758 dolari.

Prețurile petrolului au scăzut în jur de 2% săptămâna trecută, pe măsură ce producția crește și reînnoirea blocajelor COVID-19 din unele țări a micșorat optimismul cu privire la o recuperare a cererii de combustibil.

Brent a fost cotat luni cu 3 cenți la 62,98 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american a fost plat la 59,32 dolari.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata