Bitcoin scade cu 14%

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut până la 14% la 51 541 USD duminică, inversând majoritatea câștigurilor mari pe care le-a realizat în ultima săptămână.

Bitcoin a tranzacționat ultima dată cu 10%, la 53.991 dolari, cu 12.000 dolari sub maximele record înregistrate miercuri. Rivalul mai mic Ether, moneda legată de rețeaua blockchain ethereum, a scăzut cu 10% la 2.101 dolari.

Site-ul de date CoinMarketCap a citat o întrerupere în regiunea Xinjiang a Chinei, care se presupune că alimentează o mulțime de minerit bitcoin, pentru vânzare.

Luke Sully, CEO la Ledgermatic, specialist în trezoreria activelor digitale, a declarat într-un e-mail că oamenii „s-ar putea să fi vândut la știrile despre întreruperea energiei electrice din China și nu despre impactul pe care l-a avut de fapt asupra rețelei”.
„Intreruperea curentului electric expune o slabiciune fundamentala; faptul ca, desi reteaua Bitcoin este descentralizata, exploatarea acesteia nu este”, a adaugat Sully.

Unii analiști blockchain urmăriți pe scară largă pe Twitter au indicat o scădere bruscă a „ratei de hash” din cauza întreruperii.

Rata Hash se referă la indicele de volatilitate care măsoară capacitatea de procesare a întregii rețele Bitcoin și determină puterea necesară de către mineri pentru a produce noi Bitcoins.

„În mod obișnuit, șocurile la rata de hash nu provoacă scăderi de preț. O reducere a ratei de hash încetinește tranzacțiile, ceea ce în mod ironic face mai dificilă mutarea monedelor la schimburi pentru vânzare. Scăderea recentă a prețului se încadrează în limitele volatilității tipice, este zgomotul nu semnalul „, a declarat Edan Yago, cofondator la protocolul de finanțare descentralizată bazat pe Bitcoin Sovryn.
Retragerea în Bitcoin vine și după ce banca centrală a Turciei a interzis utilizarea criptomonedelor pentru achiziții, vineri.

Edward Moya, analist senior de piață la OANDA, a declarat că criptomonedele au fost pregătite pentru o retragere.

„Piața a devenit excesiv de agresivă”, a spus Edward Moya.

Multe piețe de criptomonede funcționează 24/7, stabilind scena pentru fluctuațiile de preț la ore imprevizibile. Din punct de vedere istoric, comercianții cu amănuntul și comercianții de zi au condus mișcările.

În ciuda vânzării bruște, Bitcoin este încă în creștere cu 89% până în prezent în 2021, determinat de acceptarea sa principală ca investiție și mijloc de plată, însoțită de graba numerarului cu amănuntul în acțiuni, fonduri tranzacționate la bursă și alte active riscante.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata