Bitcoin scade sub 40.000 $, eterul se prăbușește

Valoarea volatilă a Bitcoin de o săptămână a scăzut miercuri sub marca de 40.000 de dolari, în timp ce știrile privind restricțiile suplimentare asupra tranzacțiilor cu criptomonede din China s-au adăugat la preocupările anterioare provocate de tweet-urile șefului Tesla, Elon Musk.

Bitcoin, cea mai mare și cea mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut cu aproximativ 9% până la 38.940,04 USD, ajungând chiar sub media mobilă cheie de 200 de zile. Acum a scăzut cu 40% față de maximul anului de 64.895,22 USD pe 14 aprilie.

Ether, moneda legată de rețeaua blockchain ethereum, a scăzut cu aproximativ 15% la 2.875,36 USD.

Scăderile celor două cele mai tranzacționate criptomonede au fost provocate săptămâna trecută de faptul că Elon Musk s-a răzgândit privind posibilitatea de a achiziționa autoturisme Tesla folosind bitcoin ca și plată, urmată de alte tweet-uri care au provocat confuzie cu privire la faptul dacă producătorul auto a renunțat la deținerile sale de bitcoin.

Anunțul Chinei, marți, că interzice instituțiilor financiare și companiilor de plată să furnizeze servicii legate de tranzacțiile cu criptomonede, împreună cu un avertisment către investitori împotriva tranzacționării speculative cu criptomonede, pare să fi exacerbat vânzarea.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata