Coinbase se îndreaptă spre o evaluare de 94 de miliarde de dolari în debutul Nasdaq

Schimbul de criptomonede Coinbase Global Inc trebuia să fie evaluat la peste 94 miliarde de dolari într-un debut pe piață bursieră, care a marcat o altă etapă importantă în dezvoltarea bitcoin și a altor active digitale.
Acțiunile companiei au fost indicate să se deschidă la 360 USD pe acțiune, în creștere cu 44% față de prețul de referință de 250 USD pe acțiune, făcând valoarea implicită de aproximativ trei ori mai mare decât cea a operatorului de schimb Nasdaq.

Lansarea Coinbase, realizată printr-o listare directă în care nu se vând acțiuni înainte de debut, marchează o victorie pentru susținătorii de monedă digitală într-un an care a văzut o mulțime de firme de top, de top, scufundându-se în spațiu.

Firma din San Francisco a fost evaluată la puțin sub 6 miliarde de dolari recent în septembrie, dar a crescut în conformitate cu câștigurile Bitcoin din acest an.

Cea mai mare și mai cunoscută criptomonedă din lume a atins marți un record de peste 63.000 de dolari marți și s-a dublat în valoare anul acesta, pe măsură ce băncile și companiile s-au încălzit pentru activul emergent.

Listarea Coinbase este de așteptat să accelereze acest proces prin creșterea gradului de conștientizare a activelor digitale în rândul investitorilor.
„Corelația cu bitcoin va fi foarte mare după stabilizarea stocului după listare”, a spus Larry Cermak, director de cercetare la site-ul web de criptare The Block.

„Când prețul bitcoin scade, este inevitabil ca și veniturile Coinbase și prețul inerent al acțiunilor să scadă.”
Alți experți au declarat că riscurile includ expunerea Coinbase la un activ extrem de volatil care este încă supus unei reglementări neuniforme.

Fondată în 2012, Coinbase se mândrește cu 56 de milioane de utilizatori la nivel global și cu active estimate la 223 miliarde de dolari pe platforma sa, reprezentând 11,3% din cota de piață a activelor cripto, au arătat documentele de reglementare.
Cele mai recente rezultate financiare ale companiei subliniază modul în care veniturile au crescut în mod constant, odată cu creșterea volumului de tranzacționare și a prețurilor.

În primul trimestru al anului, întrucât bitcoin a mai mult decât dublat prețul, Coinbase a estimat venituri de peste 1,8 miliarde USD și venituri nete între 730 milioane USD și 800 milioane USD, comparativ cu venituri de 1,3 miliarde USD pentru întregul 2020.

Există și riscuri de reglementare, au spus alții, deoarece Coinbase crește numărul de active digitale pe care utilizatorii le pot tranzacționa pe platforma sa.

Coinbase a suspendat anul trecut tranzacționarea în monede digitale majore XRP după ce autoritățile de reglementare din SUA au taxat firma de blockchain-uri asociate Ripple cu o ofertă de valori mobiliare neînregistrate de 1,3 miliarde USD Ripple a respins acuzațiile.

„Având în vedere extinderea activelor acoperite de Coinbase, este aproape inevitabil ca alte listări să intre în discuție”, a declarat Colin Platt, directorul operațional al platformei criptografice Unifty.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata