Contractele futures pe indici bursieri scad pe măsură ce accentul se îndreaptă către câștigurile din retail

Contractele futures pe indici bursieri americani au scăzut luni, după ce S&P 500 a înregistrat cel mai mare salt de o zi din mai mult de o lună, în sesiunea anterioară, investitorii îndreptându-și atenția către câștigurile de vânzare cu amănuntul în această săptămână, pentru indicii privind puterea cheltuielilor de consum.

Acțiunile Discovery Inc au crescut cu 12,5% în tranzacționarea premarket după ce știrile au declarat că gigantul american de telecomunicații, AT&T Inc, se apropie de un acord pentru a combina activele sale media, inclusiv CNN și HBO, cu compania. Acțiunile AT&T au câștigat 3,1%.

Indicatorii principali de pe Wall Street au revenit joi și vineri, pe măsură ce investitorii au ridicat acțiunile doborâte în urma unei retrageri la începutul săptămânii din cauza preocupărilor legate de inflație și a unei posibile înăspriri a Rezervei Federale SUA.

Câștigurile din această săptămână vor fi analizate pentru a găsi indicii dacă creșterea prețurilor a avut vreun impact asupra cererii consumatorilor și dacă comercianții cu amănuntul ar putea susține un impuls puternic al veniturilor.
Walmart Inc, lanțul de îmbunătățiri pentru locuințe Home Depot Inc și operatorul de magazine Macy’s vor raporta marți, cu Target Corp Ralph Lauren și TJX Cos, săptămâna aceasta.

Într-o săptămână relativ liniștită pentru datele economice, câteva minute de la reuniunea politică a Fed de miercuri ar putea arunca mai multă lumină asupra perspectivei factorilor de decizie politică cu privire la revenirea economică, luna trecută.

E-mini-urile Dow au scăzut cu 125 de puncte sau 0,36%, e-mini-urile S&P 500 au scăzut cu 14,25 puncte sau 0,34%, iar e-mini-urile Nasdaq au scăzut cu 50,75 puncte sau 0,38%.

Având în vedere sezonul de câștiguri la sfârșit, câștigurile totale pentru companiile S&P 500 ar trebui să aibă o creștere de 50,6% față de acum un an, potrivit Refinitiv IBES, cel mai puternic ritm de creștere din ultimii 11 ani.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata