Contractele futures pe indici bursieri scad pentru a patra zi, concentrându-se pe datele privind inflația

Contractele futures pe indici bursieri americani au scăzut joi pentru cea de-a patra sesiune, în timp ce investitorii așteptau datele despre prețurile de producție, un alt indicator al inflației, pentru a vedea dacă o creștere a prețurilor ar fi suficient de puternică pentru a determina o creștere a ratelor dobânzii mai devreme decât se aștepta.

Datele Departamentului Muncii vor arăta probabil că prețurile producătorilor din SUA au crescut cu 0,3% luna trecută, după o creștere de 1% în martie. Un raport separat este de așteptat să indice că cererile pentru prestațiile de șomaj din SUA au fost sub 500.000 în ultima săptămână, pentru a treia oară la rând.

O creștere a prețurilor la mărfuri, lipsa forței de muncă, împreună cu date despre prețurile de consum mult mai puternice decât se așteptau săptămâna aceasta, au stârnit îngrijorări cu privire la faptul că Rezerva Federală SUA ar putea lua în considerare retragerea nivelurilor de sprijin din timpul crizei, în ciuda asigurărilor sale că, creșterea prețurilor va fi temporară .

Pierderile din această săptămână au scos S&P 500 cu 4% din recordul său închizându-se cel târziu vineri, în timp ce Nasdaq, cu o intensitate tehnologică, este cu aproximativ 8% sub maximul său din 29 aprilie.
Indicele de volatilitate CBOE, o măsură a anxietății investitorilor, a crescut la cele mai înalte niveluri în mai mult de două luni, până la 27,63 puncte.

E-mini-urile Dow au scăzut cu 189 de puncte sau 0,56%, e-mini-urile S&P 500 au scăzut cu 15 puncte sau 0,37%, iar e-mini-urile Nasdaq 100 au scăzut cu 37,25 puncte sau 0,29%.

Acțiunile din principalele petrol Exxon Mobil și minerul de cupru Freeport-McMoran au scăzut, urmărind o scădere a prețurilor materiilor prime, în timp ce creditorii, inclusiv Bank of America și Goldman Sachs a scăzut cu 0,8% și cu 1,7% în tranzacționarea premarket.

Proprietarul de aplicații matrimoniale Bumble Inc a scăzut cu 1%, în ciuda estimărilor veniturilor trimestrului curent peste estimări. Stocul a vărsat aproximativ 19% din valoarea sa, în ultimele trei sesiuni.
Acțiunile Walt Disney au scăzut cu 1,6% înaintea rezultatelor sale din al doilea trimestru.

Tesla Inc a pierdut 1,5%, deoarece directorul său executiv, Elon Musk, a declarat că, compania nu va mai accepta bitcoin pentru achizițiile de mașini, o inversare rapidă a poziției companiei cu privire la criptomonedă. Prețurile Bitcoin au recuperat unele pierderi după ce comentariul lui Musk a scăzut miercuri 13% din valoarea sa.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata