Dogecoin crește cu peste 85% în ultimele 24 de ore

Bitcoin și Ethereum nu sunt singurele monede digitale care au atins recorduri săptămâna aceasta. Dogecoin, criptomoneda care are ca logo-ul chipul unui câine Shiba Inu, a depășit pentru prima dată 10 cenți.

Moneda virtuală, care a început inițial ca o parodie pe internet cu mai mult de șapte ani în urmă, a crescut cu peste 85% în ultimele 24 de ore și se tranzacționează la 0,13 dolari, potrivit CoinDesk. Capacitatea sa de piață este acum de peste 17 miliarde de dolari.

Cea mai recentă creștere vine în timp ce investitorii se pregătesc pentru listarea directă a schimbului de criptomonede Coinbase Global, care ar putea ajuta la validarea în continuare a cumpărării și vânzării criptomonedelor ca afacere. Bitcoin a ajuns, de asemenea, la un nou record de peste 62.700 de dolari în această săptămână, înainte de această listare, iar alte criptomonede s-au bucurat, de asemenea, de câștiguri mari.

Dar creșterea lui Dogecoin este demnă de remarcat. Moneda a crescut cu peste 2.000% de la începutul anului și are un mare fan în CEO-ul Tesla, Elon Musk, ale cărui tweet-uri despre aceasta au crescut ocazional valoarea Dogecoin.

Dogecoin s-a bucurat, de asemenea, de un statut de cult pe Reddit, unde un grup popular – nu spre deosebire de grupul WallStreetBets din spatele raliului GameStop – a decis la începutul acestui an să-și propulseze valoarea „spre Lună”. Dogecoinul a crescut cu peste 600% ca urmare a acestei acțiuni.

Musk este cel mai bogat fan al Dogecoin, dar el a criticat anterior bitcoinul mai stabilit, numindu-l odată „BS” într-un tweet. Totuși, într-un interviu din februarie pentru aplicația socială Clubhouse, Musk a spus că ar fi trebuit să cumpere moneda digitală acum opt ani. Compania sa Tesla a promis, de asemenea, clienților că își pot cumpăra mașinile cu bitcoin.

Între timp, Coinbase urmează să debuteze miercuri. Compania este profitabilă și a raportat o creștere puternică a veniturilor.
Pe baza tranzacțiilor recente cu acțiuni private pentru Coinbase, compania este evaluată la un nivel uimitor de aproape 68 de miliarde de dolari. Pentru a pune acest lucru în context, este puțin mai mult decât valoarea de piață a Intercontinental Exchange (ICE), proprietarul Bursei de Valori din New York.

BitcoincriptomonedeDogecoinEtherum
Comentarii (0)
Adaugă comentariu