Dolarul a atins aproape cel mai scăzut nivel într-o lună

Dolarul a fost prins aproape de un minim de o lună față de cele mai importante valute, luni, randamentele Trezoreriei fiind aproape de cele mai mici din ultimele cinci săptămâni, după ce Rezerva Federală SUA și-a reiterat opinia că orice creștere a inflației ar fi probabil temporară.

Dolarul verde a fost, de asemenea, reținut de sentimentul de risc îmbunătățit, pe fondul unor raliuri a stocurilor globale pentru a atinge maximele.

Bitcoin a păstrat pierderile de duminică, când a scăzut cu până la 14% la 51 541 dolari. Ultima tranzacționare a fost de aproximativ 57.020 USD.

Indicele dolarului, care urmărește moneda față de șase rivali, a fost la 91.684, nu departe de minimul de 91.484 marcat săptămâna trecută, un nivel nemaivăzut încă din 18 martie.

Dolarul a cumpărat 108,74 yeni, aproape de cel mai mic din 24 martie.

Euro s-a schimbat de mână la 1.19565 dolari, aproape de cea mai mare din 4 martie.

„Piața cu venituri fixe va domina lumea mea săptămâna aceasta”, cu riscul în prezent înclinat să producă în continuare scăderi ale randamentului, presând dolarul, a scris într-o notă către clienți Chris Weston, șef de cercetare la Pepperstone Markets Ltd, un broker de schimb valutar cu sediul în Melbourne. Câștigurile Wall Street e fondul unei volatilități scăzute „ar trebui să mențină raliurile în USD și să atragă și alți vânzători în USD”, a scris el.

Randamentele de referință pe 10 ani ar putea scădea până la 1,47%, de la aproximativ 1,56% în prezent, potrivit Weston.

Punctele tehnice cheie sunt 91,30, cel mai scăzut din 18 martie, pentru indicele dolarului și 1,2,000 dolari pentru euro, care ar putea declanșa o rată de 1,22 dolari, a spus el.

Randamentul Trezoreriei pe 10 ani a scăzut până la 1,5280% săptămâna trecută, de la un maxim de peste un an de 1,7760% la sfârșitul lunii trecute, reducând atracția Statelor Unite ca investiție.

S&P 500 (.SPX) s-a închis vineri la un nivel record, prelungind un raliu al stocurilor globale.

Guvernatorul Fed, Christopher Waller, a declarat vineri la CNBC că economia SUA „este gata să rupă” pe măsură ce vaccinările continuă și activitatea începe, dar o creștere a inflației va fi probabil tranzitorie, repetând comentariile altor oficiali Fed, inclusiv președintele Jerome Powell, despre saptamana trecuta.

Bitcoin și-a continuat retragerea de la maximul record de 64.895,22 dolari, atins pe 14 aprilie, cu scufundarea sa în weekend.

Site-ul de date CoinMarketCap a citat o întrerupere în regiunea chineză Xinjiang, care se pare că alimentează o mulțime de minerit bitcoin, pentru vânzare.

Analiștii de la National Australia Bank au citat „speculații în mai multe rapoarte online” conform cărora Trezoreria SUA ar putea contracara spălarea banilor în monedele digitale pentru o mișcare bruscă mai mică.

Ruta Bitcoin a urmat, de asemenea, vineri deciziei băncii centrale din Turcia de a interzice utilizarea criptomonedelor pentru achiziții.

În ciuda slăbiciunii recente, cea mai populară criptomonedă din lume rămâne în creștere cu 97% în 2021, după peste patru ori mai mult decât anul trecut.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata