Elon Musk scrie mesaje pe Twitter, dogecoin se ridică, bitcoin se retrage

Bitcoin a fost fixat aproape de cel mai scăzut nivel de peste două luni vineri și s-a îndreptat spre cea mai proastă săptămână din februarie, în timp ce dogecoinul a crescut cu o cincime, în timp ce tweet-urile șefului Tesla, Elon Musk, au trimis cele două criptomonede într-o călătorie sălbatică.

Piețele au trecut de tweet-urile lui Musk de luni de zile, de când interesul său pentru dogecoin a declanșat un raliu de sute de ori în valoarea tokenului, ignorat anterior anul acesta, în timp ce achiziția bitcoinului de către Tesla, în valoare de 1,5 miliarde de dolari a ajutat-o ​​să depășească 50.000 de dolari în februarie.

Totuși, într-o schimbare la fel de surprinzătoare, el a lovit săptămâna aceasta cea mai mare criptomonedă din lume, după ce a anunțat că Tesla a încetat să mai accepte bitcoin în plată din cauza preocupărilor de mediu, făcându-i pe investitorii să fie neliniștiți de influența lui Musk asupra prețurilor criptografice.

Bitcoin a scăzut cu aproape 15% în această săptămână, la 49.804 dolari.
Dogecoin a scăzut cu aproximativ o treime vinerea trecută, după ce Musk a menționat-o drept „agitație”, în emisiunea Saturday Night Live. Apoi a crescut cu 20% după ultimele sale comentarii, că a fost implicat în lucrări de îmbunătățire a eficienței sale.

„Lucrăm cu dezvoltatorii Doge, pentru a îmbunătăți eficiența tranzacțiilor de sistem. Potențial promițător”, a spus Musk pe Twitter, aruncând dogecoinul de la aproximativ 0,43 USD la 0,52 USD, la bursa Binance.

Nu era clar dacă Musk se referea la eficiență în ceea ce privește consumul de energie, ușurința utilizării sau adecvarea ca monedă, a declarat Mark Humphery-Jenner, profesor asociat de finanțe la școala de afaceri a Universității din New South Wales din Sydney.

Dogecoin consumă 0,12 kilowați-oră de energie electrică pe tranzacție, comparativ cu 707 pentru bitcoin, potrivit furnizorului centrului de date TRG, dar este aproape imposibil să-l folosești pentru a cumpăra ceva.
Aproape fără valoare la sfârșitul anului 2020, dogecoinul este cea mai recentă monedă a unei piețe cripto frenetice care a început anul trecut, pe măsură ce investitorii instituționali au anunțat achiziții mari de bitcoin.

Potrivit CoinMarketCap.com, a devenit cea de-a patra cea mai mare criptomonedă după capitalizare de piață. Al doilea cel mai mare eter al criptomonedelor a crescut, de asemenea, cu peste 400% în acest an. Ultima oară s-a ridicat la 3.865 USD, stabil pentru săptămâna de până acum.

Miscările uriașe au început să atragă controlul reglementărilor, iar un raport Bloomberg, care a declarat joi că schimbul major Binance se află sub ancheta Departamentului de Justiție din SUA a adăugat la o parte din presiunea prețurilor asupra criptomonedelor în această săptămână.
Tweeturile lui Musk și răspunsul pieței pot atrage atenția, de asemenea, a spus Edward Moya, analist la brokarage OANDA.

„Tesla urmărește un control extraordinar pentru majoreta Bitcoin a lui Musk”, a spus el. „Dacă Tesla dezvăluie un pariu pe dogecoin, autoritățile de reglementare ar putea fi cu ochii pe Musk”.

Cu toate acestea, alții spun că piața ar putea fi mai comparabilă cu o balon de modă veche.

„Dogecoinul rămâne o lecție în teoria criptomonedelor mai mari”, a spus David Kimberley, analist la aplicația de investiții Freetrade, care susține că cumpărarea activelor supraevaluate poate fi profitabilă, atât timp cât există un „prost mai mare” care să le cumpere la prețuri din ce în ce mai mari.

„Este pompat de oameni care vor să se îmbogățească rapid (și Elon Musk)”, a spus el.

BitcoincriptomonedeDogecoinElon Muskpiața criptografică
Comentarii (0)
Adaugă comentariu