Firma de vehicule electrice Faraday Future va deveni publică prin intermediul unui acord SPAC de 3,4 miliarde de dolari

Faraday Future va deveni publică printr-o fuziune cu Property Solutions Acquisition Corp, într-o tranzacție care evaluează entitatea combinată la 3,4 miliarde de dolari, devenind cea mai recentă firmă de vehicule electrice care se alătură freneziei tranzacțiilor.
Odată cu afacerea globală a vehiculelor electrice, dominată de cei de la Tesla Inc, în creștere într-un ritm exploziv, o mulțime de producători de vehicule electrice se grăbesc să exploateze piața de oferte publice inițiale (IPO) fierbinte.

Alți actori de seamă din sector, precum Fisker Inc și Nikola Corp, au devenit de asemenea bursieri prin fuziuni cu așa-numitele companii de achiziție cu scop special (SPAC) anul trecut.

Faraday și Property Solutions au declarat joi că tranzacția, susținută de o investiție privată de 775 milioane dolari, ar trebui să aducă lui Faraday Future un venit brut de 1 miliard de dolari.

Producătorul chinez de automobile Geely urmează să fie un investitor ancoră în plasamentul privat, a informat miercuri Reuters, citând persoane familiare cu această chestiune.

Faraday intenționează să înființeze o nouă bază în China și să o înroleze pe Geely pentru servicii de fabricație contractuală.

Implicarea semnificativă a Chinei ar putea fi un test de politică timpuriu pentru noua administrație a președintelui SUA Joe Biden, având în vedere îngrijorările crescânde din Washington cu privire la implicațiile asupra securității naționale ale ascensiunii tehnologice a Chinei.

SPAC-urile au apărut ca o modalitate populară pentru firmele care doresc să devină publice cu mai puțin control reglementar și mai multă certitudine cu privire la evaluare decât IPO-urile tradiționale.

SPAC-urile, cum ar fi Property Solutions, sunt companii de tip scoică, care strâng bani prin IPO pentru a lua o altă companie publică în termen de doi ani. În iulie anul trecut, Property Solutions a strâns în jur de 200 de milioane de dolari în propriul IPO.

Faraday Future a fost fondat în 2014 de fostul director executiv, Jia Yueting, care a dat faliment în octombrie 2019 și a planificat să-și predea participația pentru a rambursa datorii personale în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari. Yueting este acum în funcția de șef de produs și ecosistem al companiei.

Compania combinată va fi listată pe Nasdaq sub simbolul „FFIE”, au spus companiile.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata