Nasdaq Inc și Bursa de Valori din New York au dat în judecată Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare

Nasdaq Inc și Bursa de Valori din New York au dat în judecată Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare, căutând să blocheze un plan al autorității de reglementare pentru a revizui fluxurile de date publice care difuzează prețurile acțiunilor către investitori, arată dosarele în instanță.

Conform planului Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare, aprobat în decembrie, datele referitoare la cerere și ofertă pentru stocuri ar fi adăugate la fluxurile publice, lărgind accesul la informațiile pe care schimburile le vând în prezent comercianților profesioniști la prima.

„Nasdaq consideră că, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare și-a depășit autoritatea prin adoptarea unei refaceri proaste a structurii pieței”, a spus o purtătoare de cuvânt a Nasdaq într-o declarație prin e-mail. Planul „ar face piețele de acțiuni excesiv de complexe și ar crește costurile ascunse pentru investitori”, se spune în declarație.

Plângerile au fost făcute la Curtea de Apel SUA pentru Circuitul District Of Columbia.

Wall Street Journal a raportat că și Cboe Global Markets, care operează Chicago Board Options Exchange, a dat în judecată Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare în legătură cu această problemă. Cboe nu a răspuns imediat la cererea Reuters pentru comentarii.

Procesul este cea mai recentă acțiune juridică întreprinsă de bursele împotriva Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare în ultimii ani, care includ o provocare reușită la un experiment propus de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare pentru a limita comisioanele de tranzacționare la 1.400 de acțiuni diferite.

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare se ocupă și de alte procese. În octombrie, Citadel Securities a dat în judecată comisia pentru decizia sa de a aproba un nou mecanism de tranzacționare a acțiunilor la operatorul de schimb IEX Group Inc.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata