S&P 500 reia o experiență record în speranța de revenire economică

S&P 500 a atins un record pentru cea de-a patra sesiune consecutivă, marți, pe măsură ce stocurile legate de economie și tehnologie au câștigat teren pe baza încrederii că economia SUA este pe drumul său către o revenire uluitoare.
Dintre sectoarele majore de S&P, energia, consumatorii discreționari și consumatorii au depășit performanțele. Financiarele și imobilele au scăzut.

S&P 500 și Dow au atins niveluri record, cu indicele de volatilitate CBOE care se retrage la nivelurile minime pre-pandemice, determinat de pachete de stimulente fiscale și de vaccinări rapide COVID-19 în Statele Unite, care au dus la explozia ocupării forței de muncă, precum și rapoarte din sectorul serviciilor pentru luna martie.

Între optimismul asupra stimulului, o reducere a infecțiilor cu COVID-19 și creșterea volumului de vaccinuri, există îngrijorări cu privire la modul în care stimulul va fi plătit, creșterea taxelor și potențialul unei inflații mai mari, a spus Rick Meckler, partener la Cherry Lane Investments în New Jersey.

Stocuri de tehnologie și alte stocuri de creștere .RLG s-au trezit după ce au rămas în ultimele săptămâni în spatele așa-numitelor stocuri de valoare .RLV, care se așteaptă să depășească pe măsură ce economia iese din pandemia de coronavirus.
Nasdaq-ul puternic în domeniul tehnologiei este acum cu aproximativ 3% față de recordul din februarie, după ce a scăzut cu până la 12% față de acest nivel.

Progresele în noua propunere de infrastructură a președintelui Joe Biden și începutul sezonului de câștiguri în următoarele săptămâni ar putea dicta cursul piețelor bursiere, au spus analiștii.

Datele de marți au arătat că ofertele de locuri de muncă din SUA au crescut mai mult decât era de așteptat în februarie.
Snap Inc a crescut cu 5,3% după ce Atlantic Equities și-a îmbunătățit ratingul asupra acțiunilor proprietarului aplicației de mesagerie foto la „supraponderal” de la „neutru”.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd a adăugat 5,5%, deoarece a declarat că va începe navigația în afara Statelor Unite din Caraibe și Insulele Grecești în iulie, reluând călătoriile după un stop de un an provocat de pandemie.

Illumina Inc a câștigat 8,5% după ce compania de secvențiere a genelor a stabilit ținta de venituri din trimestrul curent înaintea așteptărilor analiștilor.

Problemele avansate au depășit numărul declinatorilor cu un raport 1,7 la 1 pe NYSE și cu un raport 1,2 la 1 pe Nasdaq.

Indicele S&P a înregistrat 17 noi maxime de 52 de săptămâni și nici un nou minim, în timp ce Nasdaq a înregistrat 58 de noi maxime și cinci noi minime.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata