S&P se închide în urma unei mari vânzări alimentate de temerile inflației

S&P 500 s-a închis marți, deoarece creșterea prețurilor la mărfuri și a penuriei de forță de muncă a determinat temerea că, în ciuda reasigurărilor din partea Rezervei Federale SUA, creșterile prețurilor pe termen scurt s-ar putea transforma în inflație pe termen mai lung.

În timp ce toți cei trei indici și-au redus pierderile față de minimele de sesiune, vânzarea a fost destul de uniform distribuită între sectoare.

„Astăzi se simte ca o recuperare a acestei tehnologii, care a fost slabă până acum în această lună și în cele din urmă s-a revărsat în alte zone ale pieței și vedem o slăbiciune mai largă”, a declarat Ryan Detrick, strateg de piață senior la LPL Financial din Charlotte , Carolina de Nord.

Datele economice publicate marți de la Departamentul Muncii au arătat că ofertele de locuri de muncă la companiile americane au atins un nivel record în martie, dovezi suplimentare ale deficitului de forță de muncă sugerat de raportul dezamăgitor de angajare de vineri.
Raportul sugerează că oferta de forță de muncă nu ține pasul cu creșterea cererii, deoarece angajatorii se străduiesc să găsească lucrători calificați.

Lanțul Burrito Chipotle Mexican Grill a anunțat că va crește salariul mediu pe oră al lucrătorilor săi la 15 USD, un semn suplimentar că lipsa lucrătorilor în fața revigorării cererii ar putea adăuga combustibil creșterii inflației.

Această lipsă de lucrători, împreună cu seceta de aprovizionare în fața cererii în plină expansiune, ar putea contribui la ceea ce este văzut ca creșteri inevitabile ale prețurilor, despre care Rezerva Federală SUA a spus în repetate rânduri că este puțin probabil să se traducă în inflație pe termen lung.

„Preocupările privind inflația continuă”, a spus Detrick. „Problemele legate de lanțul de aprovizionare, combinate cu stimulente record, cu o piață a muncii aparent mai strânsă, au contribuit la temerile că inflația ar putea evolua mai sus în lunile de vară.”
„Piața nu crede Fed atunci când spune că nu vor crește ratele până după 2023”, a adăugat Detrick.

Participanții la piață vor examina raportul IPC al Departamentului Muncii, care va avea loc miercuri, pentru a semna în continuare potențiale presiuni inflaționiste.

Neoficial, media industrială Dow Jones a scăzut cu 472,21 puncte, sau 1,36%, la 34,270,61, S&P 500 a pierdut 36,33 puncte, sau 0,87%, până la 4152,1, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 12,43 puncte. sau 0,09%, până la 13.389,43.
Indicele de volatilitate CBOE, o măsură a anxietății investitorilor, a atins cel mai înalt nivel din ultimele două luni.

Sezonul de raportare din primul trimestru, care oferă prima comparație de la an la an cu opririle legate de pandemie, se apropie de linia de sosire, cu 451 de constituenți ai S&P 500 care au raportat. Dintre aceștia, 86,9% au depășit așteptările de consens, potrivit Refinitiv IBES.

Analistii înregistrează acum o creștere a profitului S&P în primul trimestru de 50,5% față de anul anterior, în creștere substanțială față de prognoza de creștere de 16% la începutul anului, pe Refinitiv.

Boeing Co a pierdut teren după ce planificatorul a anunțat că livrările lui 737 MAX au scăzut, la doar patru avioane în aprilie din cauza unei probleme electrice.

Tesla Inc și-a continuat alunecarea în urma deciziei producătorului de automobile electrice de a-și extinde fabrica din Shanghai din cauza tensiunilor crescute dintre SUA și China.

Mall REIT Simon Property Group Inc a scăzut după ce compania a declarat că nu se așteaptă la o revenire la nivelurile de ocupare din 2019 până anul viitor sau 2023.

L Brands Inc a anunțat că se va împărți în două companii cotate la bursă, Bath & Body Works și Victoria’s Secret.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata