Veniturile corporative vor fi suficient de puternice pentru a justifica raliul record al stocurilor?

Dow și S&P 500 sunt la un nivel record datorită optimismului de pe Wall Street cu privire la vaccinurile Covid-19, stimulului guvernului federal, unei economii globale care revine și o creștere a stocurilor valorice. Acum este timpul ca și Corporate America să demonstreze că investitorii ar trebui să creadă publicitatea.

O serie de bănci mari și alte firme financiare își vor raporta câștigurile din primul trimestru săptămâna viitoare, oferind pieței prima privire asupra cât de puternice ar putea fi profiturile anul acesta.

JPMorgan Chase (JPM), Goldman Sachs (GS), Bank of America (BAC), Wells Fargo (WFC) și BlackRock (BLK) sunt doar câteva dintre companiile care sunt la curent pentru a-și publica rezultatele.

Potrivit datelor din FactSet Research, câștigurile globale pentru S&P 500 ar trebui să crească cu 24,5% în trimestrul anterior cu un an în urmă, iar câștigurile din sectorul financiar ar trebui să crească cu aproape 80% din primul trimestru al anului 2020.

Acțiunile bancare au crescut în acest an, pe măsură ce randamentele obligațiunilor pe termen lung au crescut. Randamentele mai mari fac creditarea mai profitabilă pentru bănci. Fondul tranzacționat la bursă pentru sectorul financiar selectat (XLF), care deține majoritatea acțiunilor bancare de top, a crescut cu aproape 20% în acest an.
„Tonul va fi pozitiv. Începem să vedem beneficiile redresării economiei, iar băncile au spațiu pentru a rula cu rate în creștere”, a spus Ken Leon, director de cercetare de capital la CFRA Research.

Leon a spus că băncile vor beneficia și de îmbunătățirea sănătății financiare a consumatorului american. Aceasta va spori portofoliile băncilor de credit, împrumuturile către studenți și împrumuturile auto. Este probabil ca și piața imobiliară să rămână puternică.
James Shanahan, analist senior de cercetare a capitalurilor proprii la Edward Jones, a adăugat că așteptările sunt „rezonabil de mari” pentru bănci.

El consideră însă că firmele financiare de top nu ar trebui să aibă nicio problemă în a oferi rezultate puternice, în special datorită cererii sănătoase de oferte publice inițiale și a tranzacțiilor cu cecuri necompletate (SPAC), care ajută la generarea unor comisioane solide pentru băncile de investiții.

Coinbase Global urmează să debuteze miercuri pe Wall Street printr-o listare directă a acțiunilor sale pe Nasdaq.

Bursa de tranzacționare, care beneficiază de creșterea cererii de bitcoin, ethereum și alte criptomonede, are acum 56 de milioane de utilizatori activi, verificați și gestionează aproximativ 223 miliarde de dolari în active criptografice. Aceasta reprezintă aproximativ 11% din totalul pieței de criptocurrency de 2 trilioane de dolari.

Coinbase a estimat la începutul acestei luni că vânzările au atins 1,8 miliarde de dolari în primul trimestru și că a câștigat un profit de la 730 la 800 de milioane de dolari în primele trei luni ale anului 2021. Acest lucru a crescut față de vânzările de 190,6 milioane de dolari din primul trimestru al anului 2020 și venitul net de aproximativ 32 milioane dolari.

Compania a mai spus într-un document de reglementare din martie că, pe baza tranzacțiilor de pe piața privată, valoarea de piață a companiei valorează aproape 68 de miliarde de dolari – o creștere uimitoare față de 8 miliarde de dolari Coinbase a fost evaluată la aceasta, când a strâns bani de la capitalisti de risc în 2018.
Unii din Wall Street pariază că acțiunile vor crește semnificativ odată cu începerea tranzacționării.

Santosh Rao, șef de cercetare la Manhattan Venture Partners, a declarat într-un raport săptămâna trecută că el crede că, Coinbase ar putea valora 98 miliarde de dolari. Pentru a pune acest număr în perspectivă, este cu peste 30 de miliarde de dolari peste capacul de piață actual al proprietarului NYSE Intercontinental Exchange (ICE).
Dar această evaluare este „ridicol de mare”, potrivit lui David Trainer, CEO al New Constructs, o firmă de cercetare a investițiilor.

Listarea directă Coinbase este punctul culminant al ceea ce ar putea fi o săptămână aglomerată pentru stocurile noi. Firma de marketing mobil AppLovin, compania autonomă de transport TuSimple și firma de îngrijire a sănătății axate pe seniori, Agilon, vor vinde mai mult de 1 miliard de dolari în stoc în ofertele publice inițiale.

Sursa: CNN
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata