Wall Street alunecă de pe vârfurile din toate timpurile, Tesla scade după un accident fatal

Indicii majori de pe Wall Street au scăzut de la niveluri record luni, în timp ce investitorii așteptau îndrumări solide din câștigurile din primul trimestru pentru a justifica acțiunile bogate în evaluare la care se tranzacționează acțiunile, în timp ce acțiunile Tesla Inc au scăzut în urma unui accident de mașină fatal.

Producătorul de mașini electrice a scăzut cu 3,32% după ce un vehicul Tesla despre care se crede că funcționa fără ca nimeni să fie pe scaunul șoferului și s-a izbit sâmbătă de un copac la nord de Houston, ucigând doi ocupanți.

Acțiunea a fost cea mai mare atracție pentru S&P 500 și Nasdaq Composite Index. O scădere de 8,4% în weekend în bitcoin, în care Tesla are o investiție mare, a cântărit și prețul acțiunilor sale.

S&P 500 a fost în cea mai mare parte mai scăzut, cu consumatorii de bază și sectoarele imobiliare tranzacționate aproape de rentabilitate, deoarece analiștii așteaptă rezultatele săptămânii a 79 de companii de referință, inclusiv Johnson & Johnson, Netflix Inc, Intel Corp, Honeywell și Schlumberger.
Analistii se asteapta ca veniturile primului trimestru pentru firmele S&P 500 sa creasca cu 30,9% fata de acum un an, conform datelor Refinitiv IBES.

Economia SUA este gata să explodeze, întrucât consumatorii dețin economii de 2 trilioane de dolari în plus față de ceea ce dețineau înainte de pandemie, a declarat Doug Peta, strateg șef de investiții din SUA la BCA Research, adăugând că piețele sunt în modul pauză.

„Dacă într-adevăr continuăm să măcinăm mai sus, ceea ce ar fi sănătos, ar sugera că măcinarea mai mare este durabilă”, a spus Peta. „Retragerile de-a lungul drumului sunt sănătoase”.

Media industrială Dow Jones a scăzut cu 150,4 puncte, sau 0,44%, până la 34,050,27, S&P 500 a pierdut 24,91 puncte, sau 0,60%, până la 4,160,56, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 148,69 puncte sau 1,06%, până la 13.903,66.

Coca-Cola Co a crescut cu 0,35% după ce producătorul de băuturi a renunțat la estimări privind profitul și veniturile trimestriale, beneficiind de relaxarea bordurilor pandemice și de lansările largi de vaccinuri.

International Business Machines Corp, o altă companie blue-chip, a scăzut cu 0,22% înaintea rezultatelor sale după închiderea pieței.

„Piața a avut un salt uriaș în sus, așa că trebuie să se odihnească puțin”, a spus Peter Cardillo, economist șef de piață la Spartan Capital Securities din New York.

„Deocamdată este doar un pic de profit, întrucât traderii așteaptă rezultatele unor nume mari de pe Wall Street.”
O retragere recentă a randamentelor de referință ale Trezoreriei pe 10 ani de la maximele de 14 luni a reînnoit interesul pentru stocurile de tehnologie foarte apreciate, în timp ce o serie de date economice puternice au contribuit, de asemenea, la împingerea S&P 500 și Dow la niveluri record.

S&P 500 a câștigat ultimele patru săptămâni, cea mai lungă serie de victorii din august 2020.

GameStop Corp a sărit cu 6,41% la anunțul demisiei CEO-ului său.

Stocurile cripto, inclusiv minerii Riot Blockchain și Marathon Digital au scăzut fiecare cu aproximativ 11% fiecare, pe măsură ce Bitcoin a luat o lovitură.

Harley-Davidson a sărit cu 9% după ce producătorul de motociclete a ridicat prognoza pe tot anul pentru creșterea vânzărilor.

Problemele în scădere au depășit numărul celor în avans pe NYSE cu un raport de 2,42 la 1; pe Nasdaq, un raport de 3,30 la 1 a favorizat scăderile.

S&P 500 a înregistrat 59 de noi maxime de 52 de săptămâni și nicio minime nouă; Nasdaq Composite a înregistrat 67 de noi maxime și 81 de minime noi.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata