Wall Street se închide cu acțiunile slabe de telecomunicații, în ciuda câștigurilor puternice din retail

Acțiunile din SUA s-au încheiat marți, înregistrând o scădere accentuată a stocurilor de telecomunicații, iar datele slabe ale construcțiilor de locuințe au umbrit câștigurile de la Walmart și Home Depot.

AT&T Inc a scăzut cu 5,8%, printre cele mai mari scăderi procentuale din S&P 500 de referință. A prelungit scăderile de luni, când firma de telecomunicații a spus că își va reduce rata de plată a dividendelor ca urmare a tranzacției sale de 43 miliarde de dolari cu Discovery Inc.

T-Mobile și Verizon Communications au scăzut, de asemenea, cu 3,71% și 1,31%.

Opt din cele 11 sectoare majore de S&P au încheiat sesiunea în roșu, energia și industria înregistrând cel mai mare declin procentual, potrivit datelor Refinitiv. Utilitățile erau practic plate.

Cei trei indici principali s-au deschis mai mult după ce Walmart, cel mai mare comerciant cu amănuntul din lume, și-a crescut prognoza de câștig pe tot anul și Home Depot a raportat vânzări trimestriale peste estimări.

„Acestea sunt companii emblematice ale forței în sectorul corporativ și, de asemenea, al consumatorului. Adică, nu puteți avea Walmart și Home Depot să obțină câștiguri explozive fără ca, consumatorul să intensifice cu adevărat controalele de stimulare a cheltuielilor, să adopte comerțul electronic și să revină înapoi, în magazine”, a spus Ross Mayfield, strateg de investiții la Baird din Louisville, Kentucky. „Și o mulțime de teze de bull pentru piață, chiar acum, sunt construite pe o redeschidere cu adevărat puternică a economiei.”

În ciuda rezultatelor sale puternice, acțiunile Home Depot au scăzut cu 1,02%, fiind sub presiune din cauza lipsei unei perspective solide și a datelor privind locuințele.

Ultimele date au arătat că, construcția de locuințe din SUA a scăzut mai mult decât era de așteptat în aprilie, probabil din cauza creșterii prețurilor la cherestea și alte materiale.

Procesele-verbale de la reuniunea politică a Fed din aprilie vor fi analizate miercuri pentru a vedea viziunea băncii centrale asupra economiei.

„Piața se pregătește pentru o tranziție”, a spus Quincy Krosby, strateg de piață șef la Prudential Financial din Newark, New Jersey. „Deci, se întâmplă câteva lucruri riscante.”

Wall Street a fost volatilă în ultimele zile, investitorii fiind îngrijorați de faptul că o economie supraîncălzită ar putea determina Rezerva Federală să-și restrângă sprijinul monetar după o creștere a volatilității săptămâna trecută, după lecturi puternice ale inflației.

Media industrială Dow Jones a scăzut cu 267,13 puncte, sau 0,78%, până la 34,060,66, S&P 500 a pierdut 35,46 puncte, sau 0,85%, până la 4,277,83, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 75,41 puncte sau 0,56%, până la 13.303,64.

Administratorii de fonduri și-au redus recent pozițiile pe stocurile de tehnologie la un nivel minim de trei ani, deoarece inflația îngrijorează lăsarea stocurilor de creștere vulnerabile la o retragere și au transformat excesul de pondere pe stocurile britanice, pentru prima dată în șapte ani, a arătat un sondaj realizat de Bank of America.

Volumul burselor din SUA a fost de 10,01 miliarde de acțiuni, comparativ cu media de 10,48 miliarde pentru sesiunea completă din ultimele 20 de zile de tranzacționare.

Problemele în scădere au depășit numărul celor în avans pe NYSE cu un raport de 1,09 la 1; pe Nasdaq, un raport de 1,07 la 1 a favorizat avansatorii.

S&P 500 a înregistrat 43 de noi maxime de 52 de săptămâni și nicio minime nouă; Nasdaq Composite a înregistrat 105 noi maxime și 50 noi minime.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata