Wall Street urcă pe câștigurile tehnologice, pe măsură ce randamentele Trezoreriei SUA scad

Acțiunile americane au urcat, atât S&P 500, cât și Nasdaq au crescut cu peste 1%, deoarece o retragere a randamentelor Trezoreriei SUA a ajutat la ridicarea acțiunilor scumpe în sectoare precum tehnologia, pe măsură ce investitorii încearcă să evalueze calea inflației.

Dintre cele 11 sectoare majore de S&P, tehnologia a avansat cu aproximativ 2% ca fiind cea mai performantă din sesiune, deoarece randamentele obligațiunii de trezorerie la 10 ani au atins un nivel minim de două săptămâni, ceea ce a stimulat și alte stocuri de creștere cu valoare bogată. .

Preocupările privind inflația s-au răcit deocamdată, deoarece investitorii ar putea începe să vadă factura de infrastructură a președintelui Joe Biden ca fiind, probabil, mai mică sau incapabilă să ofere un impuls economic la fel de mare.

Bill Stone, ofițer șef de investiții, compania The Glenview Trust din Louisville, Kentucky, a declarat că stocurile de creștere arătau așa din cauza scăderii randamentelor.
„Se pare că este o revenire continuă într-o rotație înapoi la creștere, sectoarele cu cele mai bune performanțe de astăzi sunt toate stocurile de creștere”, „Este continuarea remorcării”, a spus el.

Neoficial, media industrială Dow Jones a crescut cu 178,6 puncte, sau 0,52%, la 34.386,44, S&P 500 a câștigat 40,37 puncte, sau 0,97%, la 4.196,23, iar Nasdaq Composite a adăugat 185,44 puncte sau 1,38%, până la 13.656,44.

Giganții tehnici Apple și Microsoft, fiecare în creștere cu aproximativ 2% în ziua respectivă, au fost cele mai mari creșteri ale indicelui S&P de referință. Sectorul a avut cele mai slabe performanțe de până acum, deoarece îngrijorarea inflației a crescut și randamentele obligațiunilor au crescut.
Piețele de acțiuni volatile au crescut în ultimele săptămâni, întrucât investitorii cântăresc date economice puternice și se tem că blocajele de aprovizionare ar putea duce la o extindere a prețurilor mai mari, ceea ce ar obliga Rezerva Federală să-și reducă masiv stimulentul monetar.

Președintele Fed-ului St. Louis, James Bullard, a declarat marți că se așteaptă ca rata inflației să fie peste 2% atât în ​​acest an, cât și în anul următor, dar mai mulți oficiali ai Fed, inclusiv Bullard, au continuat să sprijine politica băncii centrale în comentarii separate.

După ce a scăzut cu până la 4,3% față de nivelul maxim înregistrat pe parcursul zilei din 7 mai, S&P 500 este acum cu mai puțin de 1% reducere față de acest nivel, pe măsură ce investitorii au început să cumpere acțiuni de tehnologie care au fost supuse presiunii într-un mediu de creștere a ratei.

Publicarea joi a datelor personale privind consumul SUA, măsura preferată a inflației Fed, va fi un punct culminant al datelor economice publicate săptămâna aceasta.
Sentimentul asupra riscului s-a îmbunătățit, de asemenea, pe măsură ce criptomonedele au recuperat unele pierderi după o vânzare de weekend alimentată de alte semne ale unei represiuni chineze asupra sectorului emergent.

Cabot Oil & Gas Corp  și Cimarex Energy Co au convenit să fuzioneze pentru a forma un producător american de petrol și gaze cu o valoare a întreprinderii de aproximativ 17 miliarde de dolari, cel mai recent acord dintr-un sector care revine din una dintre cele mai grave recesiuni.

Acțiunile Cabot și Cimarex au scăzut, în timp ce indicele energetic mai larg a crescut, pe măsură ce prețurile petrolului au crescut cu 3%.

acțiuni la bursăacțiuni tehnologicebursanasdaqRezerva Federală
Comentarii (0)
Adaugă comentariu