A început producţia de gaze, în cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia

Foto: gds.ro
39

 

Premierul României, Nicolae Ciucă a dat marea veste, anunțând un moment istoric pentru țara noastră.

Este vorba despre începerea producţiei de gaze în cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia, care potrivit premierului va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale anual.

Nicolae Ciucă susține că demararea producției de gaze reprezintă un moment istoric pentru industria energetică din România. Totodată, el a subliniat faptul că acesta este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre din ultimii 30 de ani.

Un moment istoric pentru România

În contextul energetic, șeful Executivului subliniază și că în luna iunie, primele cantități de gaze au fost deja introduse pe piața autohtonă.

În opinia sa, „Participăm la un eveniment istoric, este un moment istoric pentru industria energetică din România: începerea producţiei de gaze în cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia. Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre în ultimii 30 de ani, iar luna aceasta primele cantităţi de gaze au fost deja introduse în piaţa autohtonă”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă menționează că ţara noastră a făcut astfel un pas decisiv privind garantarea securității energetice, având în vedere situația actuală declanșată de războiul din Ucraina.

România își poate asigura singură 90% din necesarul de consum

În acet sens, premierul susține că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an, astfel încât România va putea să își asigure singură 90% din necesarul de consum la nivel național.

Astfel, „România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securităţii energetice, într-un moment de cotitură şi în contextul în care Europa şi pieţele mondiale iau măsuri rapide pentru a-şi aproviziona cetăţenii şi economiile cu energie. Faptul că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an înseamnă că vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României”, a spus premierul.

Menționăm faptul că precizările acestuia au fost făcute la ceremonia de începere a producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaţionalizat de compania Black Sea Oil & Gas. La eveniment a fost prezent de asemenea și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata