Acțiuni asiatice se află pe o bază fragilă, pe fondul unor evaluări ridicate. Petrolul este în derapaj

95

Acțiunile asiatice s-au aflat în defensivă luni, în timp ce investitorii s-au confruntat cu evaluări ridicate pe fundalul unei economii globale, aflată sub controlul unei recesiuni profunde induse de coronavirus, în timp ce prețurile petrolului au scăzut brusc.

Acțiunile chineze au început să scadă, în timp ce acțiunile Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) cotate la Hong Kong au scăzut la cea mai mică valoare din 16 iunie, din cauza temerilor că firma ar putea fi adăugată pe o listă neagră comercială din SUA.

Indicele blue-chip al Chinei a scăzut cu 0,3%.

Japonezul Nikkei a scăzut cu 0,2%, SoftBank aflându-se la vânzare în urma unor rapoarte din presă, a cheltuit cel puțin 4 miliarde de dolari cumpărând opțiuni de apel pe stocurile de tehnologie americane listate.

Acțiunile australiene, care se deschiseseră pe roșu, au inversat pierderile până la 0,1, în timp ce Coreea de Sud a adăugat 0,7%.

Acest lucru a lăsat cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei, după două zile consecutive de pierderi, l-a răsturnat de la un vârf de 2-1 / 2 ani săptămâna trecută.

Acțiunile mondiale au atins un nivel record săptămâna trecută, deoarece stimulentul băncii centrale a dus evaluările activelor la niveluri ridicate.

De atunci, raliul s-a răcit, pe măsură ce acțiunile tehnologice s-au vândut, în timp ce îngrijorările legate de redresarea economică neînsuflețită i-au împiedicat pe investitori.

Ponderând și perspectivele, datele arată că importurile din China au scăzut cu 2,1% în august față de un an mai devreme, confundând așteptările pentru o creștere de 0,1%, în semn de cerere internă lentă.

Exporturile au crescut cu 9,5% mai mult decât se aștepta.

E-Mini futures pentru S&P 500 a scăzut 0,1%, iar Nasdaq futures 0,7%.

Piețele SUA vor fi închise luni pentru sărbătoarea Zilei Muncii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata