Acţiunile clubului de fotbal Manchester United au crescut spectaculos, după ce Cristiano Ronaldo s-a transferat la celebrul club

11

O creştere cu 7% au avut acţiunile clubului de fotbal Manchester United, vineri după-amiază, la bursa americană, după ce Cristiano Ronaldo a semnat un contract pe doi ani, revenind astfel la clubul care l-a consacrat pe plan internaţional.

Astfel, vineri 27 august, la ora 20.35 ora Bucureştiului (1.35 PM ora în New York) Acţiunile MANU erau cotate la 18,38 dolari. Capitalizarea clubului de fotbal a atins 3 mld. de dolari, după reîntoarcerea vineri a lui Cristiano Ronaldo.

Celebrul fotbalist portughez a decis să plece la Juventus Torino şi iniţial destinaţia era Manchester City. În final, pe ultima sută de metri, Ronaldo a semnat cu Manchester United, club pe care l-a părăsit în 2009, când a plecat la Real Madrid.

În contextul financiar, investitorii au cumpărat acţiuni Manchester United cu speranţa că revenirea lui Ronaldo va duce la creşterea veniturilor, având în vedere popularitatea de care se bucură acesta.

Clubul de fotbal este controlat de familia americană Glazer, care deţine acţiuni cu o putere de vot mai ridicată.

Totodată şi acţiunile clubului italian Juventus Torino, listate la bursa din Milano, au crescut cu 1,2% după anunţul de plecare al lui Cristiano Ronaldo. Clubul va încasa 25 de mil. de euro prin vânzarea lui Ronaldo. Fotbalistul era în ultimul an de contract, iar la anul ar fi plecat gratis.

În prezent, valoarea clubului de fotbal Juventus Torino este de 1,038 mld. dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata