Acțiunile SoftBank scad cu 7% pe măsură ce pariurile pe opțiuni de acțiuni tehnologice îi supără pe investitori

21

SoftBank Group Corp a închis cu 7%, întrucât pariurile conglomeratului pe instrumente derivate de acțiuni legate de companii de tehnologie listate i-au făcut pe investitori să nu fie confortabili pe fondul unei scăderi a piețelor.

Acțiunile au scăzut sub 6.000 de yeni pentru prima dată în două luni la 5.881 de yeni.

Grupul a fost cel mai mare pierzător în termeni procentuali pe indicele de referință, care a închis cu 0,5%.

Centrul financiar japonez a cheltuit miliarde de dolari cumpărând acțiuni la companii de tehnologie precum Amazon, deoarece stochează numerar generat de un program masiv de vânzare a activelor.

Grupul a făcut, de asemenea, achiziții semnificative de opțiuni în companii de tehnologie, au declarat pentru Reuters surse familiare cu această problemă, într-un pariu agresiv al șefului executiv Masayoshi Son asupra creșterii stocurilor de tehnologie.

Opțiunile de 4 miliarde de dolari au generat o expunere de aproximativ 50 de miliarde de dolari, a raportat Wall Street Journal.

Grupul a obținut câștiguri de tranzacționare de 4 miliarde de dolari din aceste pariuri, a raportat Financial Times.

SoftBank a refuzat anterior să comenteze tranzacțiile.

Grupul își acoperă frecvent expunerea și nu este clar cât de mult profit ar obține din tranzacții, ceea ce subliniază „pofta de risc crescut” al lui Son chiar în timp ce unii analiști avertizează cu privire la evaluările ridicate.

„Când există o bulă tehnologică, Masayoshi Son nu este de obicei prea departe de acțiune”, a scris Amir Anvarzadeh, strateg de piață la Asymmetric Advisors, într-o notă.

Un alt miliardar japonez, Yusaku Maezawa, care și-a vândut anul trecut retailerul online de modă Zozo Inc către SoftBank, a declarat pe Twitter că a fost „uimit” de piețe și că a pierdut 4,4 miliarde de yeni (41 de milioane de dolari) pariind pe acțiuni.

Acțiunile SoftBank au fost stimulate de o răscumpărare record de acțiuni în ultimele luni, dar grupul a indicat că achizițiile vor încetini, oferind mai puțin suport pentru acțiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata