Afacerile Asirom au crescut cu 6% în primul trimestru, la 188 milioane de lei

14

În primul trimestru din acest an, compania Asirom a înregistrat venituri totale din prime brute subscrise de 188 milioane de lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat luni compania.

Astfel, asigurările generale reprezintă 79% din subscrieri – respectiv 149 milioane de lei, în timp ce veniturile din prime de asigurări de viaţă şi de sănătate s-au situat la 39 milioane de lei, deţinând o pondere de 21% în total portofoliu.

În termeni relativi, asigurările generale au înregistrat o creştere trimestrială de 7%, în timp ce poliţele obligatorii RCA au generat venituri din prime brute de 43 milioane de lei, în scădere cu 7% faţă de nivelul realizat în primul trimestru din 2020.

La sfârşitul lunii martie din anul curent, portofoliul Asirom VIG avea următoarea structură: 60% asigurări generale facultative, 23% asigurări obligatorii RCA şi 17% asigurări de viaţă.

„CASCO rămâne cea mai importantă clasă de asigurări în portofoliul Asirom VIG cu o pondere de 27%. Cu un volum al subscrierilor de peste 50 de milioane de lei în T1 2021, veniturile din prime de asigurări Casco au înregistrat un plus de 3%. Mult mai dinamic s-a dovedit a fi segmentul asigurărilor de bunuri şi proprietăţi, care a contabilizat în primele trei luni ale anului venituri de circa 36 milioane de lei, evidenţiind o creştere de 31% comparativ cu primul trimestru din 2020”, se menţionează în comunicat.

În contextul Asirom, vânzările de poliţe de asigurări de viaţă s-au ridicat la 31 milioane de lei, indicând un avans de 4%, iar activitatea de asigurări de sănătate a generat venituri trimestriale de aproximativ 8 milioane de lei, nivel apropiat de cel înregistrat în primul trimestru al anului precedent. Valoarea daunelor plătite în primul trimestru al 2021 s-a situat la circa 131 milioane de lei.

În ceea ce priveşte serviciile Asirom, în primul trimestru din 2021 a fost lansat serviciul de Inspecţie de risc folosind inteligenţa artificială, astfel clientul îşi face singur pozele maşinii pentru inspecţia de risc, direct cu telefonul mobil, şi le încarcă online pe platforma asirom.ro, iar pozele sunt analizate prin tehnologia AI, minimizând riscul de eroare umană.

Fluxul pentru daune auto RCA şi CASCO, locuinţe, bunuri şi asigurări de sănătate este accesibil 100% online, pe website-ul companiei. De la notificare de daună, încărcare foto avarii şi primirea despăgubirii în contul bancar, tot procesul este disponibil online, fară contact uman sau deplasare într-o agenţie.

În România, Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piaţă, cu o experienţă de 30 de ani. Compania are o reţea naţională de 140 de agenţii, 1.500 de agenţi activi şi numeroşi parteneri externi.

Aşadar, Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experienţă în domeniul financiar şi lider pe piaţa asigurărilor, atât în Austria, cât şi în Europa Centrală şi de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 30 de ţări şi are peste 25.000 de angajaţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata