Amazon contestă decizia Departamentului de Apărare al SUA de a acorda un contract Microsoft

22

Amazon contestă decizia Departamentului de Apărare al SUA de a acorda un contract major companiei Microsoft, în valoare de 10 miliarde de dolari, anunță BBC.

Amazon a fost considerată compania favorită să câştige licitaţia pentru afacerea care va genera 10 miliarde în cursul a zece ani.

Compania, care deja furnizează servicii de cloud pentru CIA, a spus că decizia a fost luată sub presiuni politice.

În iulie, preşedintele american Donald Trump a avertizat că va interveni în urma a ceea ce el a numit „plângeri extraordinare”. Trump l-a atacat pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, care deţine şi Washington Post, publicaţia care îl critică zilnic pe preşedintele SUA.

Pentagonului şi-a amânat de mai multe ori decizia asupra acestui contract, până pe 25 octombrie, când a anunţat că va lucra cu Microsoft.

Competiţia a fost una dreaptă, potrivit Ministrul Apărării, Mark Esper. „Am încredere că procesul a fost gestionat în mod liber şi corect, fără niciun fel de influenţă din afară”, a spus acesta.

Proiectul „Joint Enterprise Defense Infrastructure” (JEDI) a fost realizat pentru a moderniza sistemul de informaţii şi comunicaţii al aramtei SUA. Contractul este considerat a fi unul foarte profitabil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata