Amazon plătește 290 milioane de lire sterline în impozitul britanic, pe măsură ce vânzările cresc la 14 miliarde de lire sterline

4

Gigantul cu amănuntul online Amazon a plătit 293 milioane de lire sterline în Marea Britanie anul trecut, în timp ce vânzările sale au crescut cu 26%, până la 13,73 miliarde de lire sterline.

Firma, care are 33.000 de angajați în Marea Britanie, a declarat că taxele includ ratele de afaceri, impozitul pe profit, taxa de timbru și alte contribuții.

Amazon și alte firme de tehnologie s-au confruntat cu controlul asupra cantității de impozite pe care le plătesc în Marea Britanie, determinând guvernul să lanseze o taxă de vânzare digitală în aprilie.

Amazon a declarat că plătește „toate impozitele necesare în Marea Britanie”.

„Investim puternic în crearea de locuri de muncă și infrastructură în Marea Britanie – mai mult de 23 de miliarde de lire sterline din 2010”, a declarat compania într-un comunicat.

„Plătim toate impozitele necesare în Marea Britanie și în fiecare țară în care activăm”, a spus acesta. „Impozitul pe profit se bazează pe profituri, nu pe venituri, iar profiturile noastre au rămas scăzute, având în vedere că retailul este o afacere extrem de competitivă, cu marjă mică și continuăm să investim foarte mult.”

În aprilie, Marea Britanie a lansat o taxă de 2% pe vânzările digitale, pe fondul îngrijorării că marile companii de tehnologie le redirecționeză profiturile prin jurisdicții cu impozite reduse.

Apărând planul, cancelarul Rishi Sunak a declarat în iunie că, criza coronavirusului i-a făcut pe giganții tehnologici și mai „puternici și mai profitabili”.

El a adăugat că firme precum Google, Amazon și Facebook au nevoie „să își plătească partea echitabilă din impozit”.

Amazon s-a extins în Marea Britanie anul acesta, deoarece mai mulți oameni fac cumpărături online din cauza restricțiilor de blocare. Compania a declarat săptămâna trecută că va crea încă 7.000 de locuri de muncă în Marea Britanie anul acesta pentru a satisface cererea în creștere, ridicându-și forța de muncă permanentă totală la 40.000 până la sfârșitul anului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata