Amazon va crea 7.000 de locuri de muncă în Marea Britanie

42

Retailerul online Amazon a declarat că va crea încă 7.000 de locuri de muncă în Marea Britanie anul acesta pentru a satisface cererea în creștere.

Amazon a declarat că a adăugat deja 3.000 de locuri până acum în 2020 și, astfel, până la sfârșitul anului va crea un total de 10.000 de noi locuri de muncă.

Aceasta va duce forța de muncă permanentă din Marea Britanie la peste 40.000.

Amazon spune că noile locuri de muncă vor fi permanente și vor plăti minimum 9,50 GBP pe oră.

De asemenea, recrutează 20.000 de posturi sezoniere pentru perioada festivă.

Compania s-a confruntat în trecut cu critici din partea sindicatelor cu privire la modul în care tratează personalul și sănătatea și securitatea.

Tendințe schimbătoare

Criza coronavirusului și blocarea, care a dus la închiderea temporară a multor magazine din High Street, a determinat o creștere masivă a cumpărăturilor online, de care giganții online au beneficiat, cum ar fi Amazon.

Cele mai recente cifre privind vânzările cu amănuntul au arătat că vânzările online din Marea Britanie în luna iulie au fost cu peste 50% mai mari decât nivelurile pre-pandemice din februarie.

Vânzările online, ca proporție din toate vânzările cu amănuntul din Marea Britanie, au atins un nivel record de 33,3% în luna mai, înainte de a scădea la 28,9% în iulie.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News