Amazon va investi un miliard de dolari în producţia de filme pentru cinematografe

76

Gigantul american Amazon are planuri mari în ceea ce priveşte producţia de film, în care va investi sume mari de bani, cu scopul de a aduce mai multe filme pe an în cinematografe.

În contextul informaţiilor Amazon, citate de Bloomberg, acestea susţin că la vârful companiei s-a decis investirea a peste un miliard de dolari, în fiecare an, pentru dezvoltarea şi distribuirea filmelor în cinematografe.

Din punct de vedere al numărului de filme, într-o primă fază, câteva astfel de filme vor fi lansate anul viitor. Mai departe, scopul este ca în fiecare an să fie lansate undeva între 12 şi 15 filme.

În planurile de viitor, făcute de Amazon, acesta reprezintă de departe cel mai mare angajament făcut de o companie de internet în ceea ce priveşte cinematografia.

Industria cinematografică apreciază în mod deosebit planurile Amazon, care, spre deosebire de Netflix, pare să aibă mai multă încredere în aceasta. Una dintre cele mai noi producţii Netflix, o urmare la Knives Out, va sta în cinematografe doar o săptămână.

 

Aşadar, după publicarea informaţiei, acţiunile unora dintre cei mai mari operatori de cinematografe, precum AMC Entertainment şi Cinemark, au crescut cu peste 9% respectiv 12%.

În viitor, rămâne de văzut ce politică va adopta Amazon, în privinţa lansării acestor filme în cadrul propriului serviciu de streaming, Prime Video, în raport cu lansările în cinematografe.

Sursa: News.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata