ANCOM: Persoanele cu dizabilități vor beneficia de oferte telecom mai atractive

20

ANCOM adoptat în cadrul ședinței Consiliului Consultativ de joi, decizia prin care sunt revizuite măsurile privind accesul persoanelor cu dizabilități la serviciile de telefonie și internet şi a revizuit pachetele tarifare în sensul creșterii numărului de minute şi SMS-uri, potrivit unui comunicat.

“Pachetele tarifare pentru serviciile de comunicații electronice la puncte mobile destinate persoanelor cu dizabilități vor avea un număr mai mare de minute, respectiv SMS-uri, dar și un volum mai mare de date, comparativ cu beneficiile stabilite anterior”, a declarat Eduard Lovin, vicepreședintele ANCOM.

Astfel, în cazul utilizatorilor finali cu dizabilități auditive și/sau de vorbire, furnizorii de servicii de comunicații la puncte mobile vor fi obligați să asigure pachete care să conțină ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel național: un număr nelimitat de SMS-uri în rețeaua proprie și 300 SMS-uri în alte rețele, la un tarif recomandat de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Totodată, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi: un volum de date de minim 3 GB și un volum nelimitat de date pentru utilizarea serviciilor de interpretare video în limbaj mimico-gestual prin intermediul aplicațiilor dedicate, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. Tariful total recomandat al pachetului este de 6 euro/lună, inclusiv TVA.

Pentru utilizatorii finali cu dizabilități vizuale, pachetele puse la dispoziție de furnizorii de servicii de comunicații la puncte mobile vor conține ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel național: 2.000 minute în rețeaua proprie și 500 minute în alte rețele la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA.

De asemenea, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi un volum de date mobile de 3 GB la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. Tariful total recomandat al pachetului este de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata