Angajații vor putea să își acceseze oricând datele și istoricul contractelor de muncă

Foto: bursa.ro
46

Deputatul USR Cristina Prună, a anunţat că  odată ce legea va intra în vigoare, toți angajații din țară ar urma să aibă noi facilități. O nouă regulă intră în vigoare și va fi valabilă în toată țara.

Concret, într-o postare pe pagina personală de Facebook, aceasta anunţă că proiectul de lege care prevede accesul angajaţilor, online, la datele proprii din registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) şi la dovada vechimii în muncă a fost adoptat, marţi, în unanimitate de către deputaţii comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

Astfel, „Vot al normalității în Comisia pentru muncă și protecție socială. Proiectul de lege care prevede accesul angajaților, online, la datele proprii din registrul de evidență a salariaților (REVISAL) și la dovada vechimii în muncă a fost adoptat astăzi în unanimitate de către deputații comisiei”, se arată în postarea acesteia.

Ce vor putea face de acum angajații

În contextul prevederilor proiectului, deputatul USR susține că acesta ”repară o rotiță defectă” prezentă pe piața Muncii din România. Astfel, angajaţii nu vor mai avea nevoie de acordul angajatorului și nici de nenumărate drumuri la Inspectoratul teritorial de Muncă, sau la diferite cozi.

De acum, odată ce legea va intra în vigoare, toți angajații din țară ar urma să aibă noi facilități. Concret, vor putea să își acceseze oricând datele și istoricul contractelor de muncă.

Astfel, „Proiectul de lege pe care l-am depus anul trecut repară o rotiță defectă de pe piața muncii din România. Practic, nu va mai fi nevoie de acordul angajatorului, de niciun drum la Inspectoratul teritorial de muncă, stat la coadă în timpul orelor de program, cereri scrise și număr de înregistrare.

Orice salariat va putea accesa oricând și imediat istoricul contractelor de muncă finalizate sau active. Este un nou exemplu despre cum digitalizarea poate salva timp și efort pentru salariații români, aducându-ne mai aproape de modelul unui stat care își respectă cetățenii”, a spus aceasta.

 Când va fi operațional proiectul?

În cadrul aceleași postări, deputatul USR adaugă că există fonduri suficiente în PNRR pentru realizarea unui astfel de proiect, adăugând totodată că le mulțumește tuturor celor care au votat acest proiect.

În opinia sa, „Evident, nu va fi accesibil de a doua zi. Vestea bună este că există fonduri europene prin PNRR pentru a realiza acest proiect.

Le mulțumesc tuturor colegilor deputați de la toate partidele care au votat și au avut contribuții constructive pentru a îmbunătăți proiectul în Comisia de muncă și protecție socială. Urmează să intre în plenul Camerei Deputaților unde sper că votul în interesului angajaților din România va fi menținut de toate partidele politice”, a mai adăugat Cristian Prună.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata