Anul acesta, compania germană de căi ferate Deutsche Bahn şi-a anunţat intenţia de a angaja, 21.000 de persoane

15

Compania Deutsche Bahn a anunțat cel puțin 21.000 de noi angajări pentru acest an, după ce și anul trecut a angajat 22.000 de persoane. Motivul este acela că foarte mulți angajați ies la pensie anual și locurile rămase vacante trebuie acoperite.

Compania germană de căi ferate a anunţat că intenţionează să angajeze, cel puţin, 21.000 de persoane în acest an, dintre care 5.200 de stagiari, transmite DPA.

În contextul profesional, compania deţinută de statul german caută în special 770 de dispeceri, 740 de mecanici de locomotivă şi 740 de tehnicieni în electronică, a declarat un reprezentant de la Deutsche Bahn pentru cotidianul „Bild”.

Astfel, „Simţim că concurenţa pe piaţa muncii se intensifică şi, prin urmare, vom pregăti un număr şi mai mare de persoane”, a declarat pentru „Bild” Martin Seiler, membru al consiliului de administraţie al Deutsche Bahn.

Compania a făcut și anul trecut 22.000 de angajări

Cifra de 21.000 de persoane a fost confirmată şi de un purtător de cuvânt de la Deutsche Bahn intervievat de DPA. Chiar dacă şi în 2021 Deutsche Bahn a angajat 22.000 de persoane, operatorul feroviar pierde mai multe mii de angajaţi în fiecare an, în principal ca urmare a ieşirii la pensie.

În acest sens, Deutsche Bahn a subliniat că are nevoie în fiecare an de aproximativ 2.000 de noi mecanici de locomotivă.

În total, numărul de angajaţi ai Deutsche Bahn a crescut cu 2.000 de persoane în 2021, după o creştere cu 5.000 de persoane în 2020. Grupul Deutsche Bahn are aproximativ 220.000 de angajaţi numai în Germania.

În România operează DB Cargo Romania, membră a grupului Deutsche Bahn AG, lider de piaţă în domeniul transportului feroviar . Prezenţi pe piaţa din România din anul 2000, echipa DB Cargo Romania este alcătuită astăzi din peste 700 de angajaţi care asigură, prin cele 60 de locomotive şi peste 3000 de vagoane dispuse pe întreaga reţea feroviară din ţară, transporturi naţionale şi internaţionale.

Deutsche Bahn vrea trenuri complet ecologice până în 2038

Din puncr de vedere sustenabil, Deutsche Bahn, principalul operator feroviar german, dorește să folosească 100% trenuri ecologice în rețeaua sa până în 2038. Operatorul împreună cu Siemens au anunțat că pregătesc în acest sens un test ce va fi efectuat în 2024 în sud-vestul landului Baden-Wurttemberg.

În viitor, noul tren, construit de compania Siemens, un gigant din industria tehnologiei cu sediul general la Munchen, va avea o autonomie de deplasare de 600 de kilometri.

Aşadar, „O revoluţie prietenoasă cu mediul a transportului este posibilă”, a declarat Sabina Jeschke, reprezentanta departamentului pentru digitalizare şi tehnologie din consiliul de administraţie al Deutsche Bahn.

Din punct de vedere al dotărilor, compania germană doreşte ca trenurile sale să devină neutre din punct de vedere climatic în următorii 30 de ani. Printre alte aspecte, acest obiectiv implică înlocuirea a peste 1.300 de trenuri diesel aflate în prezent în exploatare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata