Aplicația românească Autodeal atrage 450.000 de euro de la doi investitori

45

Aplicația Autodeal, soluție pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto din România, atrage o investiție de 450.000 de euro, de la doi investitori, pentru dezvoltarea de noi funcționalități și integrarea de noi parteneri strategici.

Astfel, investitorii în această rundă sunt Cosmin Țîrvuloiu, lead investor, și fondul de investiții Mavers Wealth Management.

În România, aplicaţia Autodeal este dezvoltată de start-up-ul Riolit Web, din Cluj-Napoca, și este evaluată, în prezent, la 3 milioane de euro.

În opinia sa, „Investiția atrasă pentru dezvoltarea aplicației Autodeal confirmă tendințele de digitalizare accelerată în industriile de asigurări și servicii auto, precum și în instituțiile care gestionează eliberarea documentelor ce permit utilizarea autovehiculelor. Pentru Autodeal, fondurile atrase oferă posibilitatea dezvoltării aplicației de tip one-stop-shop în direcția introducerii de noi servicii și interconectarea partenerilor strategici din industria auto”, spune Sandu Băbășan, partener Autodeal.

La rândul său, „În ultimii doi ani, ritmul de digitalizare a serviciilor ce adresează utilizatorii finali cu soluții de simplificare a vieții de zi cu zi, în orice domeniu, a crescut exponențial și, în consecință, s-au intensificat lansările de aplicații ce integrează multiple funcționalități. Vor fi câștigătoare și vor face diferența startup-urile ce vor avea o viziune integrată și tehnologia care le va permite să fie cu un pas înaintea competitorilor.

La acest moment, Autodeal este cea mai complexă soluție pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto disponibilă în România și are toate atuurile pentru a deveni, în scurt timp, un jucător relevant în piața internațională”, spune Alexandru Boghiu, Managing Partner, Mavers Wealth Management.

Cu ajutorul acestei investiții, dezvoltarea Autodeal se va face în jurul conceptului de Mobility App, prin introducerea de noi funcționalități. În primele 3 luni de la finalizarea rundei de investiții, vor fi disponibile în aplicație servicii de asistență rutieră, servicii de programare în service și pentru ITP, prin intermediul Autodeal putând fi realizate inclusiv gestiunea devizelor și a plăților aferente acestor servicii, precum și posibilitatea plății în rate a serviciilor achiziționate.

„Aplicația mobilă a fost piesa de rezistență în pandemie, când mobilitatea a scăzut și utilizatorii au căutat soluții care să le ofere rezolvări rapide pentru situațiile curente. Deși a pornit ca un trend contextual, adoptarea aplicațiilor mobile va deveni normă în anii următori și va accelera organic, întrucât dezvoltatorii au fost motivați să pună în piață cele mai bune produse, în măsură să convertească inclusiv utilizatorii mai puțin tehnici.

Prin natura beneficiilor pe care le oferă unui număr mare de utilizatori – șoferii și proprietarii de autovehicule – Autodeal este exemplu clar al aplicației de succes în rândul tuturor categoriilor de public”, spune Cosmin Țîrvuloiu, lead investor în Autodeal.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News